in

Studija iz Milana: Korona cirkuliše u Italiji od septembra 2019. godine – Virus korona

Slatka-Tajna.Eu

RIM – Korona virus cirkuliše u Italiji još od septembra 2019. godine, pokazala je studija Nacionalnog instituta za rak (INT) u Milanu, ukazujući na to da se Kovid-19 mogao proširiti van Kine mnogo ranije nego što se vjerovalo.

Prvi zvanični italijanski pacijent zaražen korona virusom otkriven je 21. februara u gradiću blizu Milana, u sjevernoj regiji Lombardija.

Ipak, serološkim testiranjem uzoraka krvi 959 osoba koje su učestvovale u istraživanju raka pluća između septembra prošle i marta ove godine kod 11,6 odsto ispitanika otkrivena su antitijela na korona virus, a kod 14 odsto je otkriveno da su antitijela imali već u septembru, piše italijanska “Republica”.

“Pokazalo se da su četiri slučaja iz prve sedmice oktobra bila pozitivna na antitijela koja neutrališu virus”, pojasnio rekao je autor studije Đovani Apolone za Reuters.

“Ovo je glavno otkriće, ljudi bez simptoma ne samo da su bili pozitivni nakon seroloških testova, već su imali i antitijela koja su mogla ubiti virus. To znači da korona virus može dugo cirkulisati među stanovništvom i sa niskom stopom smrtnosti, ne zato što nestaje, nego da bi opet naglo udario”, dodao je on.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kako se navodi, u istraživanju su učestvovale osobe starosti između 55 i 65 godina, a svi su bili pušači. Skoro 60 odsto ispitanika bili su muškarci, a 50 odsto njih stanovnici Lombardije.

Nalazi krvi pokazuju i da je u septembru 2019. virus potencijalno bio prisutan u pet italijanskih regija, a u ukupnoj analizi uzoraka od septembra do marta pronađen je barem jedan pozitivan slučaj u svim regijama.

“Za one ljude kod kojih su antitijela pronađena iz uzoraka krvi datih u septembru zaraza se vrlo vjerovatno desila u avgustu”, rekao je Apolone, prenosi “Klix.ba”.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bosanka Fatima Kahrimanović izabrana za predsjednicu Savjetodavnog integracionog odbora Rottenburga

Manuel Neuer protiv Španjolaca ruši rekord star 41 godinu / Bljesak.info