in

Preminuo Ivan Bekjarev / Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 74. godini.

Ivan Bekjarev je krajem listopada bio pozitivan na koronavirus. Tada je javljeno da je obustavljeno snimanje filma “Bilo Jednom u Srbiji”.

Bekjarev je jedan od najznačajnijih srpskih i jugoslovenskih glumaca sa izuzetno plodonosnom i dugom karijerom, a okušao se u svim žanrovima kazališne, filmske i televizijske umjetnosti.

Rođen je u poslijeratnom Beogradu 1946. godine, a završio je Šestu beogradsku gimnaziju i nakon toga upisao Fakultet dramskih umjetnosti u generaciji sa Josifom Tatićem i Milanom Gutovićem.

Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu Bokseri idu u raj 1967. godine.

Ipak, najveću popularnost stekao je tumačenjem likova u kultnim TV serijama – Stevana Kurčubića u “Boljem životu” i Boška Despotovića u “Srećnim ljudima”.

Ostat će upamćen i kao Cane Kurbla u “Otpisanima” i njegovoj poznatoj uzričici u njoj, kao i po ulogama u serijama “Kraj dinastije Obrenović”, “Gorki plodovi”, “Više od igre”.

Za ulogu zloglasnog upravnika nacističkog logora Svetozara Vujkovića u seriji “Banjica” 1984. godine proglašen je za TV ličnost godine.

Gajio je veliku ljubav prema kazalištu, a tijekom svoje duge karijere odigrao je više od 150 uloga. Bio je dugogodišnji prvak Jugoslovenskog dramskog pozorišta, a za 33 godine provedene u njemu odigrao je 60 uloga.

Iako je glumačkim stažom bio veoma vezan za Jugoslovensko dramsko, Bekjarev je gostovao u brojnim drugim kazalištima u Beogradu i Srbiji, javlja RTRS.

Osim bogate TV i kazališne karijere, snimio je više od 50 filmova.

Okušao se i kao voditelj, a 1970. godine rekao je prvo “Dobar dan” na novom Studiju B. Dugo godina je vodio kultnu radijsku emisiju “Mislim na vas, mislite na mene” na “Beogradu-202”.

Ljubav prema sceni demonstrirao je vodeći mnoge show-programe i igrajući uloge u brojnim kabareima i mjuziklima.


Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TUTU UJELA ZMIJA

Predstavljanje digitalne transformacije Addiko banke na ENBANTEC konferenciji