in

Obavještenje  o  radu  konzularnog  odjela  Ambasade  BiH  u Berlinu  i   Generalnim konzulata BiH u Minhenu i Frankfurtu

Slatka-Tajna.Eu

U skladu sa trenutnim mjerama koje se provode u cilju prevencije širenja zarazne bolesti izazvanom virusom COVID-19, mole se građani Bosne i Hercegovine da neposredno obraćanje-dolazak u  Konzularni odjel Ambasade Bosne i Hercegovine u Berlinu i Generalnim konzulatima BiH u Minhenu i Frankfurtu svedu na usluge koje su hitnog i neodložnog karaktera. 

U  prostorijama Konzularnog odjela Ambasade BiH u Berlinu je na snazi poseban režim prijema stranaka radi pružanje konzularnih usluga, kako slijedi:

  • u prijemnoj kancelariji je ograničen boravak na dvije (2) osobe, osim ako se ne radi o porodici, na mjestima posebno označenim za stajanje,
  • obavezna je dezinfekcija ruku prilikom ulaska,
  • obavezno je nošenje zaštitnih maski,
  • obavezno je održavanje neophodnog razmaka najmanje 2 metra

Radno vrijeme Konzularnog odjela Ambasade BiH u Berlinu je svaki radni dan od 09:00 do 15:00 časova.

Generalni konzulat BiH u Minhenu

Nakon uvođenja novih mjera u SR Njemačkoj zbog pandemije COVID-19, Generalni konzulat BiH u Minhenu ponovo uvodi zakazivanje termina za pružanje konzularnih usluga.

Termini se mogu zakazati putem email adrese  gco.minhen@mvp.gov.ba ili putem telefona +49 89 982 80 64.

Radno vrijeme sa strankama je svaki radni dan od 09.00 do 15,00.časova.

Generalni konzulat u Frankfurtu

Generalni konzulat u Frankfurtu je izdao obavještenje da od 02. novembra 2020. godine nastavlja sa pružanjem usluga, sa tim da izdavanje različitih vrsta potvrda, ovjere, otpusti iz državljanstva, izdavanje putnih listova i ostale usluge koje, na osnovu procjene osoblja konzulata, nisu u statusu hitnosti, se prolongiraju do daljnjeg.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Upite Konzulatu je moguće slati putem elektronske pošte gco.frankfurt@mvp.gov.ba kao i putem telefona +496990748640 .

Radno vrijeme sa strankama je nepromijenjeno, svaki radni dan od 09.00 do 15,00 časova.

S obzirom na ozbiljnost pandemije izazvane virusom COVID-19, Ambasada  BiH  u Berlinu  i  Generalni konzulati BiH u Minhenu i Frankfurtu apeluju na građane da poštuju propise o obaveznom nošenju zaštitnih maski kao i o međusobnoj udaljenosti od minimalno 2 metra, grupisanja prije ulaska u zgradu Ambasade i Konzulata nisu dozvoljena.

Informacije o režimu rada Konzularnog odjela Ambasade u Berlinu i Generalnih konzulata su dostupne na zvaničnim web. stranicama – lnkovi:

Ambasada BiH Berlin,  http://www.botschaftbh.de/; Generalni konzulat Minhen www.gkbih-muenchen.de; Generalni konzulat Frankfurtu https://gkbih-frankfurt.de/ ; Generalni konzulat Štuttgart http://gkbih-stuttgart.de/.

 

 


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

POSLIJE 20 GODINA OTKRIVENA TAJNA GRUPE ĐOGANI Evo koju pjevačicu je Đole prvo izabrao, a onda je Vesna zapjevala u kolima

Seks je vrlo važan: Zdrav je, sagorijeva kalorije, a starenje ne igra ulogu