in

Bosanka Fatima Kahrimanović izabrana za predsjednicu Savjetodavnog integracionog odbora Rottenburga

Slatka-Tajna.Eu

Na sastanku članova/ica novog saziva Savjetodavnog integracionog odbora Rottenburga koji je održan 11. novembra 2020. godine, Bosanka iz Živinica Fatima Kahrimanović, jednoglasno je izabrana za predsjednicu ovog savjetodavnog tijela. Osim gospođe Kahrimanović, u novo rukovodstvo, na period od tri godine, izabrani su i Daniel Setzer i Pietro Scalera.

Gospođa Kahrimanović je i u proteklom trogodišnjem mandatu bila članica Savjetodavnog integracionog odbora Rottenburga. Osim što je aktivistkinja u ovom njemačkom gradu u kome živi od 1991. godine, gospođa Kahrimanović je i istaknuta bosanskohercegovačka aktivistkinja. Jedna je od tri koordinatora/ice Bosanske škole u ovom gradu, članica je rukovodstva Saveza dopunskih škola BiH u dijaspori, sa sjedištem u Stuttgartu i potpredsjednica udruženja „Most Živinice“, udruženja građana/građanki sa područja Grada Živinice u dijaspori.

U ime udruženja „Most Živinice“ gospođa Kahrimanović je prije dvije godine pokrenula inicijativu za uspostavljanje partnerskih odnosa između Živinica i Rottenburga. Pandemija koronavirusa spriječila je i odgodila nekoliko već dogovorenih akcija ova dva grada.

Nova predsjednica Savjetodavnog integracionog odbora Rottenburga je u naredne tri godine zadužena za pitanja obrazovanja, kulture, brigu o djeci i druga socijalna pitanja stranaca.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Piše: Haris Halilović

Preuzeto: Moja BiH


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ISMIJAVAJU JE: Suze Jennifer Lopez su lažne!

Studija iz Milana: Korona cirkuliše u Italiji od septembra 2019. godine – Virus korona