in

Pet miliona za ekonomski oporavak MSP

Slatka-Tajna.Eu

U okviru programa COSME 2014-2020 otvoren je poziv za dostavljanje projektnih prijedloga „Strateški savezi za prihvatanje naprednih tehnologija od strane MSP u ekonomskom oporavku”. Rok za podnošenje prijava je 02. februar 2021. godine do 17:00 sati.

Cilj ovog Poziva je da doprinese širenju naprednih tehnologija u malim i srednjim preduzećima u Evropi i podstakne ekonomski oporavak.

Specifični cilj je pokretanje dva pilot projekta za izgradnju saveza između tradicionalnih i MSP sa inovativnim tehnologijama putem organizacija industrijskih klastera u cilju promocije saradnje MSP i usvajanja novih tehnologija u okviru specifičnih industrijskih ekosistema.

Na predmetni Poziv se mogu prijaviti pravna lica koja moraju biti predstavnici industrije, istraživačke zajednice i dobavljača tehnologija. Ukupan budžet predviđen za sufinansiranje projekata je pet miliona evra. Maksimalni grant po projektu iznosi između dva miliona eura i tri miliona eura.

Detaljne informacije o Pozivu dostupne su https://ec.europa.eu/easme/en/section/cosme/cos-strat-2020-3-05-strategic-alliances-uptake-advanced-technologies-smes-economic .

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Program EU za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća – COSME (The EU Programme for Competitiveness of Small and Medium-Sized Enterprises) je program Evropske unije za konkurentnost malih i srednjih preduzeća.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Promjene na političkoj pozornici u BiH

Travel Agent business ~ become travel agent from home