in

NAROD U BIH GLASAO ZA PROMJENE! Poraz Izetbegovića u Sarajevu Dodika u Banjaluci (VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović večeras je izjavio da je ova stranka izgubila tri načelničke pozicije u gradu Sarajevo.

Lokalni izbori u BiH: Poraz Izetbegovića u Sarajevu, Dodika u Banjaluci (VIDEO) 1Foto:Beta/AP

Dodao je kako je SDA dobila načelničke pozicije širom BiH. Razlog poraza u Sarajevu vidio je u ujedinjenju opozicije ili, kako je kazao, „svi zajedno protiv SDA“, prenosi N1 Sarajevo.

S druge strane predsjednik SNSD-a Milorad Dodik priznao je poraz u Banjaluci. Dodik je kazao kao je tužan i da mu nije nimalo drago što je „izgubio Banjaluku“, javlja N1 Sarajevo.

Danas su u Bosni i Herecegovini održani lokalni izbori, biračka mjesta koja su jutros u sedam sati otvorena za lokalne izbore u Bosni i Hercegovini zatvorena su u 19 sati, a ona biračka mjesta koja su iz različitih razloga otvorena kasnije bila su zatvorena kasnije da bi nadoknadile vremenski zaostatak.

Izbore su osim novih pandemijskih uslova obilježila i brojne pritužbe, prijave o kupovini glasova, onomogućavanje rada posmatrača, kao i žalbe građana da im je zbog izolacije uskraćeno pravo glasa.

Pritužbe su imali i glasači u inostranstvu.

Opozicioni kandidat Draško Stanivuković proglasio pobjedu u Banjaluci

Opozicioni kandidat Draško Stanivuković večeras je proglasio pobjedu za gradonačelnika Banjaluke nad kandidatom Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Igorom Radojičićem.

„Pobjedili smo u Banjaluci. Posle 22 godine u Banjaluci je pobjedio čovek“, kazao je Stanivuković u obraćanju iz svog Izbornog štaba.

On je naveo da će Trg Krajine u Banjaluci ubuduće biti slobodan, i da će on, posle četiri godine, moći da uđe u zgradu gradske uprave, a da ga policija ne uhapsi ili istjera.

Stanivuković je pozvao sve koji su morali otići iz Banjaluke da se vrate, jer će ubuduće Banjaluka biti, kako je naveo, slobodan grad i grad bez podjela.

„Ovo je i poruka građanima RS da su promjene moguće i da one prijaju“, istakao je Stanivuković.

SNSD je na vlasti u Banjaluci od 1998. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Stanivuković je bio kandidat svoje Partije demokratskog progresa (PDP) i Srpske demokratske stranke (SDS), kao još nekoliko manjih opozicionih stranaka.

Kandidat SNSD-a Igor Radojičić imao je podršku ostalih članica vladajuće koalicije na entitetskom nivou.

Srđan Mandić uzeo Centar u Sarajevu

Kandidat izborne četvorke (Naše stranka, Narod i Pravda, Socijaldemokratska partija BiH i Nezavisna bosanskohercegovačka lista) Srđan Mandić proglasio pobjedu u sarajevskoj Opštini Centar.

„Moje ime je Srđan Mandić i ja sam novi načelnik opštine Centar“, rekao je on zahvalivši se i kolegama iz ostalih stranaka Četvorke.

„Od ovog momenta ja sam načelnik za sve građane i posebno za one koji nisu glasali za mene. Ja sam dijete ovog grada i biću načelnik svih građanki i građana koji u ovoj opštini žive“, dodao je on uz poruku da je ovo „početak jedne nove Bosne i Hercegovine“.

Rekao je i da je kampanja bila nekorektna, ali da svima oprašta. Naša stranka održala je večeras pres-konferenciju u prostorijama stranke na kojoj su saopštili da su na danas održanim izborima ostvarili sjajne rezultate.

Ubjedljiva pobjeda Nezavisnog kandidata Fuada Kasumovica i Zeničke Inicijative

POBJEDA, HVALA ZENICO!!! – riječi su novog starog gradonačelnika Zenica.

U svom štabu, Kasumović se obratio medijima i proglasio pobjedu, a u isto vrijeme pobjeda je označena i spektakularnim vatrometom. Kako su saopćili, nezavisni kandidat Fuad Kasumović je osvoio više od 66 odsto glasova.

Prilikom slavljeničkog obraćanja medijima, Kasumović je istakao da je najavio ovakav ishod puno ranije jer je kako kaže bio uvjeren u pobjedu s obzirom da svakodnevno na terenu razgovara sa ljudima i već četiri godine radi u njihovom interesu.

Ja sam svaki dan protekle četiri godine radio za narod. Nisam ko ovi iz ostalih političkih partija koji su došli mjesec dana lagali i hoće pobjedu. Ja kampanju provodim četiri godine svaki dan“, zaključio je Kasumović.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SDP BiH ”na velika vrata ponovo ušao u Hercegovinu” / Bljesak.info

Edis Fetić pati zbog razorene porodice! Oglasio se i poručio samo jedno!