in

Bikini Ursule Andress iz filma “Dr. No” ostao neprodan na dražbi!? / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Eon Productions / Iako ga i dalje smatraju najslavnijim filmskim bikinijem, na dražbi se nisu pobili za njega…

Bikini boje slonovače kojeg je nosila Ursula Andress u prvom filmu o Jamesu Bondu, “Dr. No”, našao se na dražbi u Los Angelesu, a procjenjeno je da bi mogao biti prodan za iznos do 500.000 dolara, priopćila je uoči prodaje aukcijska kuća Profiles in History.

Andress, koja je glumila Honey Ryder u filmu iz 1962. i bila prva Bondova djevojka, ostala je zapamćena, među ostalim, po sceni u kojoj izlazi iz oceana u bikiniju, držeći školjku dok su joj korice za nož na bokovima.

“Smatra se da je to najpoznatiji bikini na svijetu”, rekao je Brian Chanes iz aukcijske kuće.

“To je jedna od najupečatljivijih sena u cijelom Bondovm serijalu”, istaknuo je. “Pomogla je bikinijima da postanu ‘mainstream’ i pokrenula je cijeli fenomen Bondove djevojke.”

Foto: Screenshot / Ursula Anders i Sean Connery u filmu “Dr. No”

Andress je prodala taj bikini na londonskoj aukciji 2001., u aukcijskoj kući Christies, za 60.000 dolara. Kupac je tada bio poduzetnik Robert Earl, suosnivač lanca “Planet Hollywood”. Tada je to bio i rekord za jedan kupaći kostim.

Međutim, nova prodaja, održana u sklopu velike dražbe 12. i 13. studenoga, donijela je veliko iznenađenje aukcionarima jer je ovaj kupaći kostim ostao bez interesa bogatih kolekcionara.

Početna cijena od 300.000 dolara bila je svim učesnicima dražbe previsoka!

Dakle, ne samo da nisu ‘uhvatili’ pola milijuna dolara, kojima su se nadali, nego nisu mogli bikini prodati ni po početnoj cijeni.

Video: DR. NO | Bond meets Honey


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jelovnik zbog kojeg Amal Clooney ima tako savršenu figuru

Cijene nafte znatno porasle drugu sedmicu zaredom