in

ŽELJKO ŠAŠIĆ: Brak mi je bio tamnica

Željko Šašić prije nekoliko godina razveo se od supruge Sonje Vuksanović sa kojom ima kćerku Sofiju, a sada je otvoreno govorio o njihovom braku i zbog čega je došlo do razvoda. Naime, on je istakao da je jedan od razloga za razvod bio taj što mu Sonja navodno nije davala dovoljno slobode, ali i što nije bio dovoljno zreo za brak.

Poruke

Devedesetih godina Željko Šašić bio je jedna od najvećih zvijezda narodne muzike. Danima su mu stizala ljubavna pisma na adresu, a neke obožavateljke su išle toliko daleko da su mu ostavljale kompromitujuće poruke na sekretarici u porodičnoj kući.

-Tad nije bilo mobilnih telefona i onda kada bi saznale moj broj svašta su pričale i ostavljale kao poruku na sekretarici. Tako mi se dešavalo da dođem kući pustim poruku ono nepoznat ženski glas priča “baš smo se super proveli sinoć”, a ja niti znam ko je niti mogu u tom trenutku da se opravdam da sam bio na skroz drugom mjestu sa poznatim društvom. Tako da mi je smetala ta popularnost i moj posao za brak. Bez obzira što imam razvod iza sebe doživio sam lijepe stvari u tom braku, kao i u vezama, i dalje volim i te osobe i razumijem ih gdje su one sa mnom imale problem. Bez obzira da li su one razumjele gdje je obrnuto to bilo.

Sad smo se dovoljno udaljili da možemo to jasno da vidimo. Nije dovoljno da se ljudi ludo zavole iako je temelj svega ljubav. To nije dovoljni ni kad dobiju djecu, već je poenta da se kroz taj brak ostvare onakvi kakavi jesu još od početka. Najteže mi je bilo da dođem kući na vrijeme, nosio sam sat ali nikad nisam znao koliko ima sati, a sad je obrnuto. Tad sam imao višak energije i možda nisam bio dovoljno prisutan, dosta sam bio van kuće i onda se vraćamo na pitanje da li sam bio spreman za brak uopšte. Ne volim to pitanje kad ćeš da dođeš, nisam volio tu netoleranciju za moju slobodu. Tad jesam bio jako popularan, ali znam da nisam davao povoda za ljubomoru, iako je moj posao bio otežavajuća okolnost. Nisam znao kako da objasnim da nema razloga za tu vrstu bojazni. Nikad nisam ni htio da mi brak bude tamanica, ali smo bili mladi sa viškom energije i ludim temperamentom i niko nije htio da spusti loptu.

Postao zreliji

-Do prije 7, 8 godina nisam znao šta se nalazi oko moje zgrade, stan mi je služio da samo prespavam, a sad se sve okrenulo. Čovjek se kroz vrijeme mijenja, postane zreliji i shvati šta hoće, šta neće. Problem je kad svako gura na svoju stranu. Ako me pustiš na miru ja ću ti biti vjeran ko ker, sa tom slobodom se nikad ne bih kockao, ali ima muškaraca koji bi to iskorištavali. Sad mi treba sve manje slobode, sad bi me možda istjeravala iz kuće, to se sve mijenja – ispričao je Željko.

Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Oni nameću modna pravila: Šta se nosi na ulicama Tokija

HRT: Koronavirus – crni rekordi, strože mjere