in

“Nećemo dozvoliti da mafija upravlja izborima”

Slatka-Tajna.Eu

SDS će tražiti da se ponište izbori u Doboju jer tamo vlada potpuno nezakonje, izjavio je danas Mirko Šarović, predsjednik SDS.

Šarović kaže da će SDS zbog činjenice da kriminal i mafija u ovom gradu kontroliše izborni proces tražiti da se izbori u ovom gradu održe pod potpunim monitoringom.

„Nadam se da će i druge političke partije imati sličan stav i da ćemo zajedno učiniti sve kako bi se spriječili oni koji želi na potpuno nezakonit način oteti izbornu volju građana“, kazao je Šarović.

On je izrazio očekivanje da će institucije, Centralna izborna komisija i opštinske, kao i gradske izborne komisije, biti na visini zadatka i pokazati da su jači od kriminala i mafije koji u nekim sredinama kontroliše izborne procese.

„Ako adekvatno reaguju i spriječe očigledan kriminal ima šanse da će pobijediti pravna država“, poručio je Šarović.

Govoreći o evidentiranim neregularnostima, Šarović kaže da je situacija dramatična u nekoliko sredina i da je SDS uputio više prigovora i žalbi na izborni proces.

„Posebno je dramatično u Doboju, gdje se okupljaju građani. Nepravilnosti su evidentirane u Trebinju, Zvorniku, Banjaluci i u Istočnom Sarajevu. Evidentiran je veliki broj kršenja Izbornog zakona i onemogućavanja svih akreditovanih posmatračima da učestvuju u biračkom procesu“, kazao je Šarović.

On je poručio da SDS neće dozvoliti da mafija upravlja izbornim procesom i da učiniti sve kako bi se spriječile izborne prevare bilo koje vrste.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










„Borit ćemo se da se spriječi izborna krađa i da se kazne svi slučajevi izbornih neregularnosti, među kojima je kupovina glasova“, kazao je Šarović.

Predsjednik SDS je jutros nakon glasanja izrazio zadovoljstvo sa atmosferom koju vlada na biralištima.

Čini mi se, dodao je Šarović, da je uprkos pandemiji prisutna velika energija i da su građani shvatili koliko je njihov glas važan.

„Strah je pobjeđen u najvećem broju sredina i smatram da će to biti presudno. Očekujem da će svaki glasač shvati poruku da Republiku Srpsku i svaki njen grad izgrađujemo za sve nas, a ne za jednu političku opciju i jednu stranku“, rekao je Šarović.

Pozvao je građane da izađu na izbore i da daju svoj doprinos ideji da se svaki grad i opština grade po mjeri svakog građana RS – prenio je BN.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Njemačka pomaže privrednicima sa još 22 milijarde eura

Sitnica koja pomaže u borbi protiv virusa, a često je zaboravljamo – Virus korona