in

Tko zna tko će biti na vlasti, ali mi ne idemo u “lockdown”

Dosadašnji predsjednik Donald Trump, koji se gotovo i ne pojavljuje na javnim događajima nakon predsjedničkih izbora 3. studenoga čije rezultate osporava, obratio se javnosti iz Bijele kuće.

➡️ Biden dobio i Georgiju
➡️ Biden osvojio Arizonu i povećao prednost pred Trumpom
➡️ Sudovi: Mogućnost da sudovi okrenu u Trumpovu korist minimalna

Donald Trump deset je dana odbijao odgovarati na pitanja novinara, a onda se obratio javnosti.

Rekao je da će cjepivo za nekoliko tjedana biti distribuirano strateškim skupinama, a do travnja i cjelokupnoj populaciji, osim New Yorku, “dok guverner Andrew Cuomo ne obavijesti administraciju da je spreman za cjeivo”.

Cuomo je, naime, kritizirao Trumpove planove o cijepljenju kao “manjkave”.

Dodaje i da se neće ići u novo zatvaranje, bez obzira na to što će se dogoditi.

– Tko zna tko će biti na vlasti, ali ova uprava neće ići u novi “lockdown”, rekao je.

CNN piše da je to prva naznaka Trumpovog priznanja da nakon 20. siječnja više neće biti predsjednik SAD-a.

Trump je govorio o operaciji Warp Speed, planu o razvoju, proizvodnji i distribuciji lijekova i cjepiva protiv covida-19.

– Nikada nije ovako brzo došlo do medicinskog napretka ovakvog opsega, rekao je, pripisujući zasluge za razvoj cjepiva svojoj administraciji.

Ranije ovog mjeseca američki laboratorij Pfizer i njemački BioNTech ustvrdili su da je njihov kandidat za cjepivo “učinkovit 90 posto” protiv covida-19.

– Operacija Warp Speed je bez premca bilo gdje u svijetu, rekao je, dodajući da autorizaciju po hitnom postupku za cjepivo očekuje iznimno brzo.

Milijuni doza bit će dostupni za osjetljive skupine već od sljedećeg mjeseca, naglasio je, a za čitavo stanovništvo u travnju.

Trump nakon svojeg izlaganja o operaciji Warp Speed nije htio odgovarati na novinarska pitanja.

Ranije danas Trump je na Twitteru objavio i da namjerava otići na skup svojih pristaša u u subotu u Washingtonu i podržati ih.

– Dušu grije pogled na tu golemu podršku, posebice ta spontana okupljanja koja niču diljem zemlje, među kojima jedan veliki skup u subotu u Washingtonu. Mogao bih ih doći pozdraviti, napisao je Trump.

– Izbori su namješteni, ponovio je.

Prije gotovo tjedan dana američki su mediji proglasili pobjedu demokrata Joea Bidena na predsjedničkim izborima održanim 3. studenoga, ali Trump i dalje osporava rezultate izbora.


Report

Comments

Leave a Reply

Loading…

0

What do you think?

POVRATAK U PROŠLOST: Tatjana Dragović podijelila fotku iz bekstejdža

Papa Franjo čestitao Bidenu pobjedu / Bljesak.info