in

Potpisani ugovori sa privrednicima i obrtnicima  u Posavskom kantonu

Slatka-Tajna.Eu

Ministarstvo gospodarstva, rada i prostornog uređenja Posavskog kantona u Orašju i Odžaku provelo je proceduru potpisivanjaugovora sa korisnicima sredstava po provedenim javnim pozivima objavljenih 01.09.2020.godine. Ugovori su potpisani po Javnom pozivu za podnošenje prijava u svrhu dodjele nepovratnih finansijskih sredstava kao podrška novoosnovanim obrtima sa 38 novoosnovanih obrta i ukupno dodijeljena sredstva iznose 55.996,73 KM.

Zatim po Javnom pozivu za podnošenje prijava u svrhu dodjele nepovratnih finansijskih sredstava kao podrška novoosnovanim preduzećima, sufinansirana su tri novoosnovana preduzeća i ukupna sredstva iznose 8.661,00 KM.

Po Javnom pozivu za podnošenje prijava poduzeća, obrta i zadruga za sufinansiranje upošljavanja neuposlenih osoba, ugovori su potpisani sa 10 preduzeća i obrta za ukupno 14 novouposlenih osoba. Ukupne obveze po ovom osnovu iznose 148.200,00 KM.

Po Javnom pozivu za podnošenje prijava poduzeća, obrta i zadruga za dodjelu nepovratnih finansijskih sredstava namijenjenih regresiranju kamata na investicijske kredite, kredite za obrtna sredstva, krediti za refinanciranje investicijskih kredita i finansijski leasing, za obveze u 2020. godini bit će isplaćeno ukupno 150.000,00 KM.

Potpisani ugovori sa privrednicima i obrtnicima  u Posavskom kantonu

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Po Javnom pozivu za podnošenje prijava poduzeća, obrta i zadruga u svrhu dodjele nepovratnih finansijskih sredstava namijenjenih sufinansiranju troškova za izvršenu nabavku osnovnih sredstava, ugvoori su potpisani sa 45 preduzeća i 35 obrta u iznosu od 417.714,90 KM.

Poštujući preporuke i mjere vezane za epidemiološku situaciju, potpisivanje ugovora obavlja se pojedinačno sa korisnicima uz pridržavanje propisanih epidemioloških mjera.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Estradni penzioneri: Aida Terzić

DEČKO ZABRANIO DARI BUBAMARI DA NASTUPA ZA NOVU GODINU? Pjevačicin izabranik poludio kada je čuo OVO