in

Škotska nakon penala savladala Srbiju i plasirala se na EURO

Slatka-Tajna.Eu


Fudbalska reprezentacija Srbije dočekala je večeras u finalnom susretu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo selekciju Škotske na stadionu Rajko Mitić u Beogradu. Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1, a Škotska je nakon jedanaesteraca izborila mjesto na Evropskom prvenstvu.

Prvu dobru priliku vidjeli smo u 23. minuti susreta. Šutirao je Lukić iz daljine, ali samo pored stative gostujućeg gola. Domaćin je ponovo zaprijetio u 27. minuti susreta. Nakon centaršuta Kostića glavom je iz teške pozicije šutirao Mitrović, ali nije uspio zatresti mrežu Marshalla.

Škoti su zaprijetili u 31. minuti susreta, McGinn je ušao u šesnaesterac s lijeve strane, ali je šutirao u dobro postavljenog Rajkovića. Do odlaska na odmor nije bilo ozbiljnijih prilika, ostalo je 0:0.

U 51. minuti susreta Škotska je imala veliku priliku. Stefan Mitrović se okliznuo, Dykes je uposlio Robertsona, a fudbaler Liverpoola šutira preko prečke gola Rajkovića. Već u narednom napadu gosti su iskoristili grešku domaćih i došli su do vodstva. McGregor je presjekao pas Kostića, uposlio je Christieja koji sjajno šutira iz okreta s vrha šesnaesterca, a lopta se odbija od stativu iza leđa Rajkovića.

Škotska ponovo prijeti u 69. minuti susreta. Pokušao je McGregor udarcem iz velike udaljenosti, ali je šutirao pored gola domaćih. Već u narednom napadu na drugoj strani najviši u šesnaestercu gostiju bio je Milinković-Savić, ali je šutirao pored stative Marshallovog gola.

Gosti su u 72. minuti mogli do dva gola prednosti. Odlično se još jednom snašao Christie, ali je ovaj put šutirao pored gola Rajkovića. U 77. minuti susreta Mitrović je šutirao glavom, ali samo pored gola gostiju. Srbija je ponovo zaprijetila u 85. minuti susreta, ali je pokušaj Jovića glavom završio pored stative Marshallovog gola.

Srbija je izjednačila u 90. minuti susreta. Mladenović je izveo korner, a Jović je šutirao glavom i matirao je nemoćnog Marshalla. Ostalo je nakon 90 minuta igre 1:1, pa je susret otišao u produžetke.

U prvom produžetku vidjeli smo nekoliko pokušaja iz daljine. Prijetili su Gudelj i Katai, ali se rezultat nije mijenjao. Ostalo je nakon 15 minuta igre 1:1. U 115. minuti susreta zaprijetio je Katai, ali je šutirao pravo u dobro postavljenog Marshalla. Nakon 120 minuta igre pobjednika nije bilo pa su jedanaesterci odlučili putnika na Euro.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prvi jedanaesterac za goste izveo je Griffiths i matirao je Rajkovića. Za 1:1 u penal seriji pogodio je Tadić. Za Škote je potom precizan bio McGregor, a Marshall je uspio dodirnuti loptu nakon udarca Jovića, a ona se ipak odbila u mrežu. U trećoj seriji za Škote je bio precizan McTominay, dok je na 3:3 u penal seriji izjednačio Gudelj. Četvrti penal za Škote uspješno je realizovao McBurnie, a na 4:4 je izjednačio Katai. Peti penal u pogodak za Škotsku pretvorio je McLean, a potom je Marshall zaustavio Mitrovića i odveo je Škotsku na EURO.

Ranije večeras Sjeverna Makedonija pobjedom protiv Gruzije rezultatom 1:0 plasirala se na Euro, a to su večeras još uradile i Mađarska nakon trijumfa protiv Islanda (2:1) i Slovačka nakon produžetaka u Belfastu protiv Sjeverne Irske rezultatom 2:1

Poznate su i sve grupe na predstojećem Evropskom prvenstvu:

Grupa A: Turska, Italija, Wales, Švicarska
Grupa B: Danska, Finska, Belgija, Rusija
Grupa C: Holandija, Ukrajina, Austrija, Sjeverna Makedonija
Grupa D: Engleska, Hrvatska, Češka Republika, Škotska
Grupa E: Španija, Švedska, Poljska, Slovačka
Grupa F: Mađarska, Portugal, Francuska, Njemačka

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Tuga u Srbiji: Zauvijek nas je napustio legendarni glumac!

ON JE MANIPULATOR, NARKOMAN I ALKOHOLIČAR: Progovorila majka Tanje Savić