in

Održan prvi online Kladanj meetUp: “Sitnim koracima do rješenja”

Slatka-Tajna.Eu

Vrlo emotivno je bilo na prvom online „Kladanj meetUp-u“ upriličenom na ideju naše Kladanjke Dalide Karabdić, održanog šestog oktobra tekuće godine.

Naime, brojni bh. iseljenici porijeklom iz Kladnja, nastanjeni po mnogim zemljama Evrope, ali i Sjedinjenih Američkih Država rado su se odazvali sastanku koji je upriličen putem Zoom aplikacije.

Oduševljeni idejom, misijom i vizijom i-platforme, naši prijatelji porijeklom iz ovog malog gradića smještenog na sjeveroistoku Bosne, zahvaljujući uvodnoj prezentaciji Izvršnog direktora i-platforme Nikole Burića upoznati su i sa realiziranim projektima naše organizacije stoga su, uvidjevši potencijal, i sami odlučili, širenjem znanja i iskustva, ali i nesebičnim dijeljenjem ideja,  dati svoj doprinos budućim projektima.

Zajedničkim snagama do rješenja

Svjesni problema s kojima se, kao i većina bosanskohercegovačkih lokalnih zajednica suočava i sam Kladanj, ovaj inicijalni sastanak poslužio je i kao zvijezda vodilja budućih aktivnosti, stoga su sudionici sastanka odlučili zajedničkim snagama pokušati biti dijelom rješenja.

Polaznici „Dječijeg obdaništa Edina Čamdžić“ u Kladnju, usljed nepostojanja dijela sredstava za rekonstrukciju, trenutno se suočavaju s gorućim problemom – nedostatkom centralnog grijanja, zbog čega je ubuduće neizvjestan i boravak mališana u ovoj ustanovi. U želji da se riješi ovaj, kao i drugi problemi navedene lokalne zajednice, sudionici prvog „Kladanj meetUp-a“ , tvrde, vrlo rado će pomoći svojim sugrađanima.

„Krećemo sitnim koracima. Trenutno smo fokusirani na male projekte, a ukoliko uradimo dobru stvar na mikroplanu, zasigurno ćemo pružiti veliku šansu djeci Kladnja“, poručeno je, između ostalog, ovom prilikom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Planirane aktivnosti

Sprovođenje edukacija, ekonomsko osnaživanje žena, rodna ravnopravnost, zdravo starenje, podrška djeci s posebnim potrebama, biciklizam i košarka, škola skijanja, radio amateri, medijsko opismenjavanje, ulaganje u eko turizam, planinarenje, te razmjena učenika samo su neke od potencijalnih budućih aktivnosti u ovom bh. gradiću.

A da bi sve proticalo u najboljem redu, ali i da bi izrečene ideje i zamisli u konačnici zaista i zaživjele, predstavnici i-platforme i kladanjska dijaspora održavat će sastanke svaki mjesec, na obostrano zadovoljstvo.

Preuzeto: i-platform.ch


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ove subote u HP Show-u: Nihad Alibegović, Jasmin Burek & Mirza Balić

“Azra” vas daruje, požurite po svoj primjerak, jer Bruno banani Daring Woman može biti vaš!