in

Porsche predstavio novu Porsche Panameru

Slatka-Tajna.Eu

Porsche je sinoć zvaničnom premijerom u Sarajevu na naše tržište uveo obnovljenu Porsche Panameru. Uz poštivanje svih epidemioloških mjera, Porsche je premijeru za zvanice organizirao u nekoliko grupa, te su svi pozvani uspjeli doživjeti sve nove detalje ove prestižne sportske limuzine. Porsche BiH je tako, unatoč svim okolnostima, uspio napraviti događaj koji će svi prisutni dugo pamtiti.

Prisutne je tako pozdravio i zahvalio se na prisustvu unatoč otežanim uslovima rada i gospodin Senad Olovčić, direktor kompanije Porsche BH. Novi model iz vrha ponude sada ima značajno poboljšane performanse u odnosu na prethodnu Panameru Turbo. Porsche također nastavlja da slijedi i svoju strategiju e-Performance. Panamera 4S E-Hybrid novi je dodatak asortimanu priključnih hibrida, koji nudi potpuno novi pogonski sistem s izlaznim sistemom snage 412 kW (560 KS). U usporedbi s prethodnim hibridnim modelima, potpuno električni domet je pojačan i do 30 posto.

 

Prema riječima Armina Mulovića, brand managera Porsche Bosna i Hercegovina, cijene za novu Panameru počinju od 204.450 KM sa PDV-om za Panameru 4, dok Panamera 4S kao važan i popularan model u gami košta 238.250 KM. Više fokusirana na sportske performanse Panamera GTS kod nas košta 278.995 KM do registracije, dok prestižna Panamera Turbo S E-Hybrid kod nas do registracije košta 378.480 KM. Trenutno najskuplja Panamera u cjenovniku za BiH je model Turbo S E-Hybrid uz Executive nivo opremljenosti koja košta 405.570 KM.

Porsche Communication Management (PCM) sada uključuje dodatne digitalne funkcije i usluge kao što su poboljšana glasovna kontrola putem glasa Voice Pilot, radar rizika za ažurne informacije o znakovima i opasnostima o prometu, bežični Apple CarPlay i mnoge druge usluge Connect. Panamera nudi i široku paletu inovativnih sistema za osvjetljenje i pomoć, kao što je sada standardni Lane Keeping Assist s prepoznavanjem saobraćajnih znakova, kao i Porsche InnoDrive, uključujući prilagodljivi tempomat, Night Vision Assist, Lane Change Assist, LED matrična svjetla, uključujući i PDLS, dok Park Assist uključuje Surround View i prikaz glave.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POMIRILI SE DARKO LAZIĆ I ANA SEVIĆ! Folker priznao da je zakopao ratne sjekire sa BIVŠOM: Riješili smo sve kao odrasli ljudi!

SPONZOR MAJE MARINKOVIĆ OTVORENO O NJENIM OPERACIJAMA: “Ja sam Maji platio grudi, tetovaže, ja sam platio usne…&#8