in

Održana konferencija Digitalna transformacija u BiH u Bihaću

Slatka-Tajna.Eu
Digitala

Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine u saradnji s Privrednom komorom Unsko-sanskog kantona, a u okviru projekta Digitalna transformacija, koji je finansijski podržan sredstvima Bugarske razvojne pomoći, organizirala je konferenciju Digitalna transformacija u Bosni i Hercegovini.

Konferenciji su prisustvovali predstavnici institucija, kompanija, javnih poduzeća i razvojne agencije.

U fokusu konferencije bile su teme „eOkvir za samoodrživo okruženje, ekologiju i energetsku efikasnost u BiH“ i „Pametna i zelena eMobilnost građana, robe i usluga BiH“, teme istoimenih studija u izdanju VTK BiH u kojima je data analiza postojećeg stanja i smjernice za prevazilaženje digitalnog raskoraka s pregledom rješenja u EU i svijetu.

U uvodnom dijelu konferencije učesnicima je emitovana video poruka/obraćanje Avgustine Cvetkove – Karabaševe, ambasadorice Republike Bugarske u BiH, a nakon toga je upriličeno obraćanje predstavnika komora.

Izlaganje o temama u fokusu održao je Haris Hadžialić, ekspert za digitalizaciju, a u drugom dijelu konferencije predstavljeni su primjeri primjene digitalizacije u kompanija/institucijama.

Uspješne primjere predstavili su Dino Kišmić iz kompanije Idk studio d.o.o. Bihać, a govorio je o razvoj i implementaciji programa za praćenje i upravljanje poslovanjem unutar kompanija, s primjerom implementacije digitalnog protokola u Vladi USK i  Osman Kozlica iz kompanije KC IT bussines solution Bihać, koji je govorio o primjeni i razvoju IT tehnologija u poslovanju kompanije Č.J. Bihać te saradnji i povezanosti IT tehnologija s poslovnim partnerima

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Konferencija je organizirana s ciljem da se uz aktivno učešće predstavnika institucija i kompanija, ukaže na značaj digitalne transformacije, u svrhu značajnijeg ekonomskog razvoja, te ponude odgovori na praktična pitanja i izazove u ovom segmentu s kojim se suočavaju kompanije i poslovna zajednica u cjelini, te predstaviti neke uspješne primjere.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

GORI INTERNET ZBOG SUPRUGE NEDELJKA BAJIĆA! Krio je dugo od javnosti, rodila mu dvoje djece, OSVANULA NJENA FOTKA!

POZNATA ESTRADNA PJEVAČICA TVRDI: Nevina sam