in

Nove restrikcije u New York zbog pandemije

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 3 sata

Guverner New Yorka Andrew Cuomo uveo je novi skup restrikcija u cilju suzbijanja širenja koronavirusa nakon što je broj zaraženih i hospitaliziranih vrtoglavo porastao u toj državi koja je proljetos bila epicentar epidemije.

Andrew Cuomo je naredio da se barovi, restorani i teretane u cijeloj državi moraju zatvoriti u 22 sata i ograničio na desetero broj ljudi koji se mogu okupljati na privatnim zabavama.

Nove mjere, koje stupaju na snagu u petak, uvode se dan nakon što su Kalifornija i nekoliko država na Srednjem zapadu postrožile restrikcije.

– Ovo je naša posljednja šansa da zaustavimo drugi val, poručio je na Twitteru gradonačelnik New Yorka Bill de Blasio u srijedu, objavivši da sedmodnevna prosječna stopa pozitivnih testova iznosi 2,5 posto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Gradske javne škole, najveće u zemlji, zatvorit će se i prijeći na nastavu putem interneta ako ta stopa poraste na 3 posto.

Pandemija se brzo širi zemljom i sve više znakova upućuje na to da bi drugi val mogao teško pogoditi sjeveroistočne države, koje su virus stavile pod kontrolu nakon prvog vala proljetos.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

POZNATA ESTRADNA PJEVAČICA TVRDI: Nevina sam

NBA vraća navijače u dvorane uz rigorozne mjere – Virus korona