in

Košarkašice BiH igraju protiv Estonije, trijumf približava Evrobasket

Slatka-Tajna.Eu

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2021. godine vraćaju se večeras kada će ženska košarkaška reprezentacija svoj put ka plasmanu na Evrobasket nastaviti utakmicom protiv Estonije. Trijumf bi dodatno približio “zmajice” EP, prvom poslije više od 20 godina.

Utakmica između BiH i Estonije igra se večeras u dvorani “Hills” sa početkom u 20 sati.

Kladionica Mozzart za BiH nudi hendikep poena -28.5, a za pobjedu Estonije kvotu 1.85.

Kvalifikacije se zbog teške epidemiološke situacije u Evropi nastavljaju u “balonima”, a domaćin drugog prozora kvalifikacija je Sarajevo. Na Ilidži će u naredna tri dana biti odigrana četiri susreta grupe C nakon kojih bh. košarkašice mogu riješiti svoju sudbinu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pulenke Gorana Loje koje su prije godinu dana ostvarile pobjede protiv Rusije i Švajcarske drže sve u svojim rukama. Sa nove eventualne dvije pobjede, večerašnjom protiv Estonije, te za dva dana protiv Rusije, BiH bi osigurala vizu za Francusku i Španiju. 

Iako u strogom karantinu i sasvim novim uslovima, bh. selekcija predvođena Džonkel Džons i Maricom Gajić s nestrpljenjem očekuje predstojeće duele. Prvi rival bh. damama biće Estonija, vjerovatno najslabija reprezentacija u grupi. Bez obzira na razliku u kvalitetu u bh. taboru bez ikakvog potcijenjivanja dočekuju ovaj meč, najvažnije je pobijediti, učvrstiti se na vrhu tabele, a onda dočekati subotnji meč odluke protiv još uvijek favorizovane Rusije. Protiv Ruskinja niko ne može reći da je favorit, takođe i u slučaju subotnjeg poraza, BiH bi i dalje bila u sjajnoj poziciji, s obzirom na to da su velike šanse da bude među pet najboljih drugoplasiranih selekcija, ali o tom scenariju trenutno niko ne razmišlja.

Ostale ponude Mozzart.bet možete pogledati OVDJE.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Koliko dugo je oboljeli zarazan i koliko traju simptomi virusa korona? – Virus korona

SARADNJA NA POMOLU?: Sloba Vasić jednom fotkom zaintrigirao