in

Kiša golova u prijateljskom susretu između Turske i Hrvatske

Slatka-Tajna.Eu

Prijateljski susret između fudbalskih reprezentacija Turske i Hrvatske, odigran u srijedu na Vodafone Parku u Istanbulu, okončan je bez pobjednika, rezultatom 3:3.

Turska je povela u 21. minuti utakmice, nakon što je kapiten “vatrenih” Domagoj Vida napravio faul unutar kaznenog prostora nad kapitenom domaćina Cenkom Tosunom, koji je bio siguran s bijele tačke i donio svom timu vodstvo od 1:0.

Vodstvo Turske trajalo je nešto više od 10 minuta. Bila je 31. minuta susreta kada je turska odbrana napravila katastrofalnu grešku kod prijema lopte, Ante Budimir sjajno krade tu loptu te poentira za izjednačenje 1:1.

Ipak, Turska ponovo preuzima vodstvo na utakmici i to sjajnim pogotkom Deniza Turuca u 41. minuti utakmice, domaćin odlazi na pauzu s vodstvom od 2:1.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nešto dinamičnije drugo poluvrijeme na Vodafone Parku u Istanbulu. Mario Pašalić postiže pogodak u 53. minuti susreta, nakon što je sjajno iskoristio ubačenu loptu s desne strane. Hrvatska po drugi put dolazi do izjednačenja u ovom susretu.

Svega tri minuta kasnije, u 56. minuti, Hrvatska nakon sjajne akcije stiže do vodstva od 2:3 golom Josipa Brekala. Ipak, Turcima je bio dovoljan jedan minut da prekinu slavlje Hrvatske. Odlično uigrana akcija, sjajna dodavanja, lopta stiže do Cengiza Undera koji je rutinski desnom nogom šalje u mrežu hrvatskog golmana Simona Sluge.

Neriješeno 3:3 bio je i konačan rezultat prijateljskog susreta Turska – Hrvatska.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ZIKE SOKOLOVIĆ IZAŠAO IZ BOLNICE: ‘Molim vas, nosite maske’!

Nakon izbora neće biti policijskog časa, niti drastičnih mjera