in

Upoznajte književno stvaralaštvo naših pisaca u Skandinaviji

Slatka-Tajna.Eu

Online književne večeri svake druge srijede u organizaciji ”Bosanskohercegovačkog društva pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj”

”Bosanskohercegovačko društvo pisaca, prevodilaca i bibliotekara u Švedskoj”, koje je osnovano 03. marta 2019. godine u Göteborgu, za ovo kratko vrijeme ostvarilo je značajne rezultate u procesu svog etabliranja i afirmaciji književnog stvaralaštva naših pisaca koji stvaraju na sjeveru Evrope. Imali su velike planove koji su, nažalost,  prolongirani zbog pandemije korona virusa.

U međuvremenu, dok zabrane okupljanja traju, ovo Društvo se seli na online druženje u saradnji sa organizacijom Trezvenjački obrazovni savez (NBV) Švedske. Njihove online književne večeri će biti organizovane svake druge srijede u periodu  od 20 do 21h. Na književnim večerima će učestvovati pisci BiH porijekla u Skandinaviji, kao i drugi zainteresovani učesnici koji će imati priliku postavljati pitanja i aktivno učestvovati na skupu.

Prvo online književno veče će se održati u srijedu 11. novembra 2020. godine (20.00-21.00) na kome će Samira Ajanović, sekretarka Društva,  i Izet Muratspahić, predsjednik Društva, govoriti o Društvu, razlozima njegovog osnivanja, planovima, članovima i mnogo čemu drugom. Takođe će biti predstavljeno Muratspahićevo naučno i prevodilačko stvaralaštvo, sa posebniim osvrtom na njegovu studiju „Književnost bh. dijaspore u Skandinaviji“, u kojoj je predstavljeno kompletno ovo stvaralaštvo od početaka do danas.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Društvo će podijeliti nekoliko knjiga online posjetiocima, po metodi slučajnog odbira.

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Gubi li ABA liga mjesto u Evroligi 2022?

Uz pomoć biljaka pobijedite jesenji umor