Categories: Biznis

Počeo JobFAIR ’20   – Business Magazine

JobFAIR ‘20 – Iskoristi svoju šansu! je sajam zapošljavanja za studente i diplomce tehničko-tehnoloških fakulteta i ekonomije, organizovan od strane članova udruženja EESTEC, zvanično je otvoren 9. novembra, u online formatu na platformi Hopin.

Sajam će trajati dva dana u periodu od 10:00 do 17:00 sati.

U toku dva dana JobFAIR-a, svi njegovi posjetioci imati će priliku da kroz neformalan razgovor s predstavnicima brojnih kompanija i vrsnim stručnjacima saznaju mnogo informacija o tržištu rada, uslovima rada u kompanijama kao i ličnim te profesionalnim kompetencijama koje su potrebne za rad u određenoj struci. Pored direktnog razgovora, Sajam omogućava i učešće u brojim popratnim aktivnostima koje spremaju sve studente i diplomce za jedan korak dalje, a to je posao.

Na ovogodišnjem Sajmu, priliku za predstavljanje imaju vodeće kompanije iz tehničko-tehnološke i ekonomske struke u Bosni i Hercegovini. Projekat su podržale kompanije, RT-RK kao Zlatni partner Sajma i ZIRA, Bicom Systems i BH Telecom kao Srebreni Partneri Sajma.

Projekat je podržan od strane kompanija, učesnica Sajma: Asseco SEE, QSS, KING ICT, OSB Engineering & IT, Softray Solutions, Propeller, System Verification, Ankora Software Inc, Infobip, Roaming Networks, Authority Partners.

Kao partneri Sajma ove godine su: ABC Software Development, Mistral, Tershouse, Hub387, Info Studio, BRAVO, Ministry of Programming, Centar za poslovnu edukaciju, te prijateljima Sajma: Univerzitetu u Sarajevu, udruženja EESTEC LC Tuzla, Steleks, BEST Mostar, EESTEC LC Banja Luka, AIESEC, ESN Sarajevo, IAESTE LC Sarajevo, ERSE Mreža / Studentskom praksom brže do posla, STELEKS Istočno Sarajevo, Studentski pohodi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Kao i svake godine, predstavnici kompanija na najbolji način predstavljaju svoj način rada, tehnologije koje koriste pri rješavanju problema te atmosferu koja vlada među njihovim uposlenicima. JobFAIR je idealna prilika da u opuštenoj atmosferi saznate šta svaka kompanija zahtjeva od uposlenika i šta nudi.

JobFAIR pruža i popratne aktivnosti, kao što su prezentacije kompanija, ali i radionice na kojima možete napredovati lično i profesionalno. Ovogodišnje radionice su Open Space Technology (OST) i Career Speed Dating (CSD).

Svečanoj ceremoniji otvaranja pristvovali su predstavnici kompanija, profesori i predstavnici Elektrotehničkog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, predstavnici medija, organizatori te gosti i posjetioci. Prisutnima su se obratili: predsjednik Udruženja, Seid Korać i glavni organizator Meris Bećović, koji je zvanično otvorio JobFAIR ‘20.

Redakcija

Recent Posts

Ove dvije namirnice će vam donijeti nabolji urod paradajza ikad

Jeste li znali da jednostavnom upotrebom taloga kafe i ljuski jajeta u rupi za sadnju…

41 minuta ago

Nekadašnji holivudski mogul Harvey Weinstein pred sudom

Harvey WeinsteinFoto: David Dee Delgado / ReutersNekadašnji holivudski mogul, producent Harvey Weinstein, pojavio se pred…

1 sat ago

Embape i PSŽ udarili u “Žuti zid”, Borusija bliža “Vembliju”

Fudbaleri Borusije Dortmund savladali su večeras na kultnom “Vestfalenu“ ekipu Pari Sen Žermena sa 1:0…

1 sat ago

Abdulah Sidran ‘u svakom pogledu’

Akademik, scenarista, slučajni reper, kompleksna ličnost, pjesnik vječnik. Sve su ovo uloge Abdulaha Sidrana, jednog…

3 sata ago

Banjalučanin zabrinuo Piksija

Fudbalski reprezentativac Srbije Srđan Babić povrijedio se tokom polufinalnog duela Kupa Rusije između njegovog Spartaka…

3 sata ago

Serija U klinču 3, epizoda 18: Guru fakulteta (VIDEO) – Film – Region – Vesti – Svet Plus

Serija "U klinču 3" epizoda 18 - "Guru fakulteta":Pop leži povređen na sceni fakulteta, Aljoša…

3 sata ago