in

Mojih 10: Neponovljiva Kaliopi

Slatka-Tajna.Eu

Poznata makedonska pjevačica, pop-diva i balkanska muzičarka Kaliopi svoju karijeru započela je jako mlada, još davne 1976. godine. Kaliopi je predstavljala Makedoniju na Eurosongu dva puta, a jedna je i od najpoznatijih vokala balkanske muzičke scene sa prepoznatljivim i specifičnim glasom. Slavu je stekla kompozicijama „Bato“, „Kofer ljubavi“, „Melem“, „Crno i belo“, „Vučica“, „Poželi“ i drugima. Danas vam Kaliopi predstavlja „svojih 10“ favorita. Uživajte!

1. Film Tajna u njihovim očima (2010)

U pitanju je drama, kriminalistički argentinski film nagrađen oskarom. Toplo preporučujem ovaj nevjerovatno uzbudljivi film. Kasnije je snimljena i Holivudska verzija istog, ali je definitivno neuporediv sa originalnom verzijom.

2. Serija Kako sam upoznao vašu majku (How I met your mother) i Uvod u anatomiju (Grey’s Anatomy)

Gore navedene dvije serije su razlog zbog kojeg sam ponekad nenaspavana. 😊

Serija “Kako sam upoznao vašu majku”

3. Knjiga „Svila“ Alessandro Baricco

U pitanju je mala, ali velika knjiga! Za mene je „Svila“ jedna od najboljih knjiga koje sam pročitala. Ko do sada nije pročitaom neka to sada učini.

4. Muzika Ludwig Van Beethoven – Moonlight Sonata

Uz ovu sonatu uvijek iznova proživljavam svoje životne priče, a da pri tome i ne dišem. Jer ONA, muzika je moj vazduh!

5. Događaj Rođenje sina

Najveći blagoslov u mom životu je rođenje mog sina. Tada sam se ponovo rodila i ja. I dan danas je ovaj osjećaj moja sila i moj vjetar u leđa.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










6. Javna ličnost Gabrielle Bonheur – Coco Chanel

Nadahnuće koje podsjeća na misao „Božjom rukom dataknuta“. Njena snaga, hrabrost i inovativnost u svijetu mode i kao žene, moja je vječna inspiracija.

Coco Chanel

7. Proizvod Ajvar

Ajvar je najorginalniji proizvod našeg podneblja“ Kupujem i poklanjam ga svima u svijetu kada putujem, kao mali znak pažnje. Svi se oduševe ovim proizvodom i izuzetno prijatno iznenade njegovim ukusom. Sjećam se da sam ga kao dijete spremala sa mamom, sestrom, bratom i svim komšijama. Nezaboravan osjećaj.

8. Citat „Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu“, Mahatma Gandhi

U ovom citatu je zaista sve rečeno. Samo se bojim da malo ko još razumije vrijednost misli Gandhija, kao i samu vrijednost svijeta.

9. Jelo Sarma

Sarma je miris mog djetinjstva, bitnih praznika, radost, ukus i tradicija. Mislim da je to jelo koje bih pojela i kada nisam gladna.

10. Piće Čista voda sa izvora

Moje glavno piće je čista izvorska voda. Danas pijem iz česme, tzv. „česmovaču“ jer do izvora je dalek put.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Odložene utakmice Zadar – Budućnost i Igokea – FMP – Virus korona

Dara predstavila svog mladog dečka porodici: Pjevačica upoznala sina Kostu sa Tonijem!