in

MIP odbio skinuti imunitet Bernardiću

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 6 sati

Saborsko Mandatno imunitetno povjerenstvo (MIP) odbilo je u utorak skinuti zastupnički imunitet Davoru Bernardiću (SDP) radi pokretanja sudskog postupka.

Također je odlučilo da će zastupnička dužnost Domagoju Prici (SDP) započeti na dan kada se utvrdi zakonske pretpostavke za primjenu instituta zamjenjivanja.

MIP je odlučio uskratiti skidanje imuniteta Bernardiću radi privatne tužbe za klevetu Hrvatske lutrije, u skladu s dosadašnjom praksom kada se radi o kaznenim djelima klevete i uvredama te činjenicom da se kazneni postupak može nastaviti po isteku zastupničkog mandata. Stav je Povjerenstva da bi vođenje kaznenog postupka moglo onemogućiti zastupnika u redovitom obnašanju njegove dužnosti i utjecati na rad Sabora, obrazložio je predsjednik Povjerenstva Robert Jankovics.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Odluke o početku obnašanja zastupničke dužnosti zamjenika zastupnika temeljem Poslovnika Hrvatskoga sabora započet će obnašati Domagoj Prica na dan kada Sabor odlukom utvrdi zakonske pretpostavke za primjenu instituta zamjenjivanja, odluka je Povjerenstva.

Mandatno imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora razmotrilo je prijedlog Socijaldemokratske partije Hrvatske za određivanje zamjenika zastupnika Rajka Ostojića, koji je podnijet predsjedniku Hrvatskog sabora aktom od 3. studenog 2020. Povjerenstvo je utvrdilo da je mirovanje zastupničkog mandata zastupniku Rajku Ostojiću temeljem članka 14. stavka 1. Zakona o izborima zastupnika u Hrvatski sabor započelo 14. listopada.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Lukas poručuje da Tigru nikada neće vratiti pare, biznismen uzvraća: Savjetujem da ne odugovlači sa vraćanjem duga!

Banjalučki plivač Jovan Lekić najbrži junior u Evropi