in

MARLENA MARLY JANJIĆ, MEDICINSKA SESTRA I MODEL: Željela sam raditi u policiji ili vojsci

Slatka-Tajna.Eu

Ukoliko bi bilo dobre i korektne ponude fotografisala bih se naga za neki od erotskih magazna poput „Playbya“, kaže kontroverzna, dvadesetsedmogodišnja, Marlena Marly Janjić, medicinska sestra iz Zenice, a koja već duže vrijme živi i radi u Offenbachu kod Frankfurta.

Bilo je straha

– Mladoj i lijepoj ženi teško se snaći u nepoznatom kraju daleko od rodne kuće. No, zahvaljujući obrazvanju koje sam stekla brzo sam našla posao te uz njega sticala nova poznanstva. Bilo je i raznih strahovanja prilikom odlaska i povratka sa posla. Nerijetko se, čekajući prijevoz, nađeš u društvu nepoznatih osoba, skitnica, pijanaca. No, sve se polako prevazlazilo. Brzo sam učila jezik kako bih lakše izbjegavala zamke koje poturaju oni kojima tuđi uspjeh smeta. Počele su stizati zarade. Kupila sam auto, mogu da plaćam stanarinu i priuštim sebi sve ono o čemu djevojka mojih godina može da sanja. Imam vremena za sve. Radim, izlazim, lumpujem i putujem.

Mladoj lijepoj ženi nije lako u “tuđem svjetu”. Jesi li se sučavala sa nekom nemoralnom ponudom?

-Nema žene koja se nije suočavala sa njima. Opsjedaju me razni agenti. Nude poslove modela, foto modela, eskort pratnje pa i uloge u erotskim filmovima. Naravno, znam razlučiti ozbiljne poslovne ponude od onih koje ljepotice može odvest u nešto zbog čega sutra moraju hodati pognute glave. Ja tako ne želim da živim.

Šta te je natjeralo da odeš van granica Bosne i Hercegovine?

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










-Natjerao me bosanskohercegovački inat. Medicina nikada nije bila moj izbor. Željela sam raditi u policiji ili vojsci. Tri godne sam pokušavala ući u izbor onih koji bi trebali doboti takav posao. No, razne štele, mito, korupcija, pripadnost nekoj stranci, te to što nsam imala nekog od rodbine na visokim pozicjama su bile prepreko koje nisam mogla preskočiti. Oni koji su mi postavljali te prepreke otjerali su me iz moje zemlje. Međutim, nisu mi mogli naštetiti.

Zenica je moj grad

-U tuđem svijetu uspjela sam se snaći i svojim radom steći sve ono o čemu bih u BiH samo mogla da sanjam. Žalosti me činjenica što u našoj zemlji mnogi moj prijatelji sa fakultetom pa i magistri rade kao konobari, izbacivači u diskotekama, zaštitari u kladioncama za sitnu lovu. Ponekad me stid u svom Audiju proći pored njih jer znam da zaslužuju mnogo više. No, iako daleko od nje, BiH nikada nije otišla iz mog srca. Rado joj se vraćam. Zenica je moj grad. Puno sam vezana za nju. Nedostaju mi prijatelji sa Bilinog polja, utakmice nogometaša „Čelika“, kaže Marlena Marly Janjić.

Piše: Eset MURAČEVIĆ

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Prva osoba s Dounovim sindromom koja je završila trku Ironman

Prvi čovjek engleskog nogometa odstupio zbog jedne neprikladne riječi / Bljesak.info