in

Igokea srušila Turk Telekom za istorijsku pobjedu u Ligi šampiona

Slatka-Tajna.Eu

Nakon poraza od Limoža, košarkaši Igokee ostvarili su prvu ujedno i istorijsku pobjedu u FIBA Ligi šampiona nakon što su večeras u Laktašima u okviru 2. kola grupe G savladali favorizovanu ekipu Turk Telekoma sa 77:66.

Puleni Dragana Bajića odigrali su još jedan sjajan meč ove sezone. U potpunosti su iznenadili turski tim koji u svojim redovima ima nekoliko igrača sa NBA iskustvom. U većem dijelu utakmice Aleksandrovčani su kontrolisali igru i rezultat. Na kraju prvog dijela imali su plus 8, dok su u posljednjih 10 minuta ušli sa rezulatom 53:47. 

U posljednjoj četvrtini turski tim je u uvodnim minutama uspio da smanji na 55:54, ali je Igokea poenima Volera i Klemonsa ponovo otišla na plus šest, da bi koševima Ilića i ponovo Klemonsa u 34. minuti bilo 64:54. Do kraja su domaći odigrali smireno, te na kraju upisali rutinski, ali i veliku pobjedu. 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Najefikasniji u redovima bh. prvaka bili su Entoni Klemons sa 17 (7 asistencija) i Džeki Karmajkl sa 15 poena (4 asistencije), a dvocifren je bio i Antabia Voler (12) i Nikola Jovanović (10).

Vrijedi istači i dobra izdanja Dalibora Ilića (9 poena, 5 skokova), Edina Atića (7 poena, 6 skokova) i Nikole Jovanovića. Kod gostiju se istakao Tajler Enis sa 19 poena. Naredni protivnik Igokei u Ligi šampiona biće ekipa Hapoela.  


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Otkrivena nova vrsta majmuna | N1 BA

Bosanskohercegovačko-američka akademija umjetnosti i nauka (BHAAAS) – serijal COVID – 19