in

Crvena jabuka promovisala 22. studijski album pod nazivom „Tvrđava“

Slatka-Tajna.Eu

Promocija novog studijskog albuma grupe Crvena javuka pod nazivom „Tvrđava“ održana je jučer, 10. novembra, u klubu „Aquarius Vils“ u Sarajevu. Organizatori su ispoštovali sve epidemiološke mjere i preporuke nadležnih organa u kantonu Sarajevo i Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dvadeset drugi studijski album grupe, koja ove godine slavi punih 35 godina postojanja, predstavili su društveni i kulturni djelatnik Marijo Pejić, autori na albumu Dino Muharemović i Mirko Šenkovski Geronimo, te i sam lider grupe Dražen Žerić – Žera.

Promocija albuma realizovana je u okviru projekta „Laboratorij ideja i umjetničkih praksi“.

Album „Tvrđava“ nosi prepoznatljiv zvuk Crvene jabuke i zapravo je dio životne priče iskrenog, emotivnog i dosljednog Sarajlije Dražena Žerića – Žere, koji i danas, jednakim žarom, sa „Šeherom“ u duši, uspješno, prkosno i dostojanstveno, promoviše svoj grad Sarajevo na mnogobrojnim nastupima u regiji i širom svijeta – izjavio je dr. sc. Marijo Pejić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Većina pjesama na novom albumu potpisuje Mirko Šenkovski Geronimo i Dragana Kajtazović Šekovski, a ostatak ekipe čine Dino Muharemović, Laris Pašalić, Samir Kadirić, Željko Krznarić, Dragan Spajić Gale i Miroslav Stolica. Muzičku produkciju cijelog albuma potpisuju Mirko Šenkovski Geronimo, Dražen Žerić, Laris Pašalić i Marin Meštrović.

Autori su izjavili da im je čast sarađivati sa grupom Crvena jabuka, koja je uspjela održati uspjeh tokom tolikog vremenskog razdoblja i koja i dalje izaziva veliku pozornost publike.

”Na ovom albumu imamo petnaest pjesama. Bojan Žerić je gost u pjesmi ‘Gloria’, Rijad Gvozden recitira u pjesmi ‘Ljeto’, a u pjesmi ‘Šta kad poljubaca nema’ gostuje Alen Hrbinić. Poznati sarajevski glumac Josip Pejaković gostuje čak na dvije, ‘Tvrđava’ i ‘Moj brate’, koju i autorski potpisuje. Kao bonus traka je pjesma ‘Aleje ljubavi’, u kojoj sam gost Željku Samardžiću. Dobre pjesme uvijek nađu put do publike, a mediji samo ubrzaju taj put. Mislim da je iskrenost najbitnija. Pjesmu ‘Nebesko platno’, koja mi je posebno značajna na ovom albumu, posvetili smo našem dizajneru Davoru Papiću koji je izgubio život 2017. godine. Bio je jedan od najboljih sarajevskih grafičkih dizajnera kojem dugujemo sve omote naših albuma i plakate”, kazao je Dražen Žerić – Žera, frontman grupe „Crvena jabuka“.

IZVOR: bljijesak.info

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Crvena jabuka u Sarajevu promovisala novi album “Tvrđava”, Žera održao emotivan govor – kupi CD ovdje

Šerif Isović: Bojim se da će radnici PUFBiH reaktivirati štrajk!