in

Igokea u srijedu u Ligi šampiona dočekuje ekipu Turk Telekoma

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Igokee u srijedu nastavljaju takmičenje u FIBA Ligi šampiona, a u okviru drugog kola Grupe G u Laktašima će ugostiti turski Turk Telekom.

Nakon vrlo dobrog premijernog izdanja u elitnom takmičenju u Francuskoj, ali i nesretnog poraza od Limoža (75:80) izabranike Dragana Bajića u srijedu čeka novi veliki ispit u duelu sa vrlo snažnom ekipom Turk Telekoma, koja je u prvom kolu savladala Hapoel iz Jerusalima rezultatom 98:94. Izdanje u meču sa Limožom, a kasnije i u ABA ligi daje za pravo “igosima” nadu da mogu doći do prve, ujedno i istorijske pobjede u Ligi šampiona. Bh. šampion imao je dosta vremena za pripremu ove utakmice, s obzirom na to da proteklog vikenda nije igrao sa Budućnosti zbog virusa korona koji se pojavio u podgoričkog timu.

Inače, tim iz Aleksandrovca igra sjajno ove sezone. Računajući i kvalifikacije za Ligu šampiona, Igokea je ove sezone slavila u šest susreta, uz svega dva poraza (uz Limož, ima i početni poraz od Mege), a u regionalnom takmičenju se nalazi u samom vrhu tabele.

“Bili smo u dobrom ritmu, sad, vidjećemo kako će ova pauza i neigranje u Podgorici uticati na nas. Ipak, imali smo više vremena da se spremamo za Turk Telekom, jednu vrlo dobru ekipu sa ozbiljnim rosterom”, kaže plejmejker Igokee Darko Talić, koji ove sezone u potpunosti koristi minute koje mu ukazuje trener Bajić.

Sjajni 22-godišnji plej bh. prvaka vjeruje kako njegov tim večeras može iznenaditi favorizovanog protivnika na domaćem terenu. On je u debiju s Limožom na terenu proveo 20 minuta i u tom period upisao osam poena.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“U Francuskoj smo igrali sjajno 38 minuta, na kraju nismo imali sreće. Sada nam na noge dolazi možda i najzvučnija ekipa. Igramo na našem terenu, nemamo pritiska, imamo veliki motiv da iznenadimo Turk Telekom”, ističe Talić.

Naš sagovornik naglašava da ovosezonski rezultati Igokee nisu slučajni, a vjeruje da će i u nastavku sezone pokazati kvalitet, ali i dobre rezultate.

“Mislim da smo kliknuli, imamo dobar tim, igramo jaku i čvrstu odbranu. Sjajno stojimo u ABA ligi, na omjeru smo 4-1 i sigurno to nije slučajno, iako smo imali dosta problema na početku sezone prouzrokovanih virusom korona. Vjerujem, kako sezona bude odmicala, da ćemo biti samo bolji”, zaključio je Talić, koji ove sezone u ABA ligi ima prosjek oko 11 minuta po susretu.

Utakmica između Igokee i Turk Telekoma igra se u srijedu u Laktašima sa početkom u 18.30. U drugom susretu ove grupe sastaju se Hapoel i Limož.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BioNTech najavljuje različite cijene cjepiva protiv korone

“PRIKOVANA SAM ZA KREVET” Luna Đogani o problemima u trudnoći!