in

Otvoren Javni konkurs “Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta”

Slatka-Tajna.Eu

Federalno ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta je objavilo Javni konkurs za odabir korisnika kreditnih sredstava po Programu “Kreditni poticaj razvoja, poduzetništva i obrta” za 2020. godinu

Korisnici kredita su subjekti male privrede definisani po Zakonu o poticanju razvoja male privrede Federacije BiH i Zakonu o obrtu i srodnim djelatnostima čije je sjedište na području Federacije BiH i imaju najmanje dva zaposlena na neodređeno vrijeme. Minimalan iznos kredita po korisniku može iznositi 20.000 KM, a maksimalan iznos kredita određen je u zavisnosti od broja zaposlenih osoba u subjektu male privrede. Tako da su krediti do 250.000 KM namijenjeni za subjekte male privrede koji imaju od dvoje do mamaksimalno devet zaposlenih, do 350.000 KM mogu dobiti subjekti male privrede koji imaju od 10 do maksimalno 49 zaposlenih, a do 500.000 KM subjekti male privrede koji imaju od 50 do maksimalno 249 zaposlenih.

Kriteriji za utvrđivanje rang liste potencijalnih korisnika kredita su: vrsta djelatnosti; namjena utroška sredstava; povećanje zaposlenosti; izvori-način finansiranja; broj zaposlenih; ravnomjerniji regionalni razvoj (stepen razvijenosti JLS); poticaji Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta u posljednjih pet godina.

Prijave se dostavljaju do 30.11.2020. godine.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VEČERNJI IZVJEŠTAJ SA KCUS-a DONIO LOŠE VIJESTI: Ukupni broj novozaraženih u posljednja 24 sata značajno povećan

Bivša djevojka optužila Zvereva za nasilničko ponašanje