in

Pola miliona KM za Program samozapošljavanja u Brčko distriktu BiH

Slatka-Tajna.Eu

Vlada Brčko distrikta BiH usvojila je Prijedlog odluke o usvajanju programa samozapošljavanja na području Brčko distrikta BiH u 2020. godini. Ukupan iznos sredstava za realizaciju Programa od 500.000 KM osiguran je Budžetom Brčko distrikta BiH za 2020. godinu. Na osnovu zaključka Vlade prioritet programa samozapošljavanja imaju lica do 30 godina starosti.

Vlada je usvojila i Prijedlog odluke o izdvajanju novčanih sredstava po prigovorima pristiglim na osnovu objavljene liste korisnika novčanih sredstava po Zakonu o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih stanjem prirodne nesreće zbog COVID-19 u Brčko distriktu BiH. Odluku čini lista korisnika po prigovorima pristiglim na osnovu objavljene liste korisnika u ukupnom iznosu od 59.277,41 KM.

Vlada je usvojila i Prijedlog zaključka o davanju saglasnosti na izvještaje o realizaciji programa subvencioniranja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH za 2018. godinu, Prijedlog odluke o usvajanju programa subvencioniranja dijela kamata za kredite preduzećima, preduzetnicima i nosiocima poljoprivrednih gazdinstava na području Brčko distrikta BiH.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Ilegalnim oružjem usmrtio suprugu u Čaglinu

Never Lose Him | Unlock His Heart | Nadine Piat Products