in

Otkazana prodaja odmarališta Feroelektra u Neumu

Slatka-Tajna.Eu

U Općinskom sudu Čapljina otkazana  je prodaja Feroelektrovog odmarališta u Neumu koja je bila zakazana za 28. oktobar ove godine. Do otkazivanja je došlo na zahtjev advokatice radnika Feroelektra.

“Advokatica radnika tražila je da se pojedinačno prodaju apartamani, jer bi se na taj način postigla veća cijena. Također, pogoršana epidemiološka situacija u cijeloj Bosni i Hercegovini je razlog otkazivanja ročišta. Prema našim informacijama, postojao je priličan interes potencijalnih kupaca za ove nekretnine”, kazali su u Feroelektru.

U zvaničnom saopćenju Suda u Čapljini se navodi da je “punomoćnik tražitelja ovrhe Behija Ljubović Aganović, advokat iz Sarajeva, zatražio odgodu-opoziv zaključka o zakazanom ročištu za prodaju, smatrajući da Sud predmetnim zaključkom nije odredio pojedinačnu cijenu za apartmane-stanove, niti je odredio položaj nekretnine, odnosno, nije se pozvao na Elaborat o etažiranju koji se nalazi u spisu, pa je predložio da se zaključak dopuni i uredi shodno gornjim navodima te omogući tražiteljima ovrhe zakonito učešće u postupku”.

Novac od prodaje ovog objekta išao bi za naplatu potraživanja radnika po pravosnažnim presudama za neisplaćene plaće još od 2007. godine. Radi se o 35 apartmana, a nihova početna cijena je 2,8 miliona KM. Pored toga, na prodaju su još tri poslovna prostora ukupne površine 116 metara kvadratnih za 344.000 KM, kao i zemljište površine 1.532 kvadrata koje je procijenjeno na 459.000 KM.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

DŽAFEROVIĆ UPUTIO TELEGRAM SAUČEŠĆA: ‘Poštovani predsjedniče Macron, jako sam potresen vijestima…’

Bejl je sve bliže svojoj najboljoj formi, uskoro će “letjeti”