in

EU grant od dva miliona eura za prekograničnu saradnju BiH i Srbije

Slatka-Tajna.Eu

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine utvrdilo je Prijedlog sporazuma o finansiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija – Bosna i Hercegovina za 2019. godinu između Evropske unije (EU), Vlade Republike Srbije i Bosne i Hercegovine.

Radi se o sporazumu vrijednom 2.352.941 eura, od čega grant EU iznosi dva miliona eura, a krajnji korisnici projekta će finansirati ukupno 352.941 eura.

Programsko područje obuhvata 67 opština u Bosni i Hercegovini i 31 opštinu u Srbiji.

Cilj programa je unapređenje socijalno-ekonomskog razvoja u pograničnom području Srbije i BiH provođenjem ciljanih i konkretnih aktivnosti, uz zajedničku upotrebu resursa.

Period izvršenja ovog sporazuma o finansiranju je 12 godina od njegovog stupanja na snagu, dok će njegovo operativno provođenje trajati šest godina.

Ukupno procijenjena vrijednost Programa u srednjoročnom periodu od 2018 do 2020. godine iznosi 6.823.529 eura, od čega EU putem granta finansira 5,8 miliona eura, a korisnici granta razliku u visini 1.023.529 eura.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Prijedlog sporazuma sa osnovama za njegovo zaključivanje biće dostavljen Predsjedništvu BiH u daljnu proceduru, a za bh. potpisnika predložen je direktor Direkcije za evropske integracije.

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Trg u Sarajevu ne zove se ni po Clintonu, ni po Blairu, već po Susan Sontag

DEKOLTE U PRVOM PLANU: Aleksnadra Subotić dovela liniju u red nakon porođaja