in

Estradni penzioneri: Selma Muhedinović

Slatka-Tajna.Eu

Naša država je oduvijek davala kvalitetne i regionalno popularne pjevače. Početak 2000-tih godina iznjedrio je četu pjevača koja je u kratkom roku izbacila veliki broj hitova, te stekla popularnost kod publike. Ono što je interesantno jeste da je veliki broj njih u potpunosti ili jednim dijelom više nije dio estradnih krugova. Svako je imao svoj razlog za to, ali jedno je sigurno. Njihove hitove slušat ćemo još dugo i nadati se da će nas počastiti nečim novim.

Naša bh. muzička scena uvijek je manjkača ženskim vokalima. Međutim, jedna uspješna solo pop pjevačica koja se izborila za svoje mjesto među najsjajnijima svakako jeste Selma Muhedinović. Bila je definitivno jedna od najzanimljivijih vokala, a pjesme „Aladin“, „Pazi da se ne zaljubiš“ i „Šta da radim s tobom“ svjedoci su toga.

Selma se povukla sa muzičke scene, udala se i svoja interesovanja usmjerila ka drugom pravcu. Sada dosta vremena provodi u Indiji, a zagovornik je zdravog života i joge. U slobodno vrijeme idalje je posvećena muzici, te voli da svira violinu. Međutim, o povratku na scenu nema planova.

Ne razmišljam o povratku na scenu. Nekada kroz mene prođe neka melodija, neki tekst i ja to zabilježim, ali na sceni se ne vidim trenutno, jedne prilike izjavila je Selma.

Njena numera „Aladin“ vratit će vas u neka drugačija vremena.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Masters u Parizu igraće se pred praznim tribinama

Suđenje “Megan protiv tabloida” odloženo za jesen 2021.