in

Konačna odluka – Novi Lockdown u Njemačkoj ! Barovi i restorani zatvaraju od 02.11.2020!

Ograničenja za kontakt: Samo deset ljudi iz dva domaćinstva smije se sastati ++ Bundeslige bez gledatelja ++ Škole i vrtići trebaju ostati otvoreni ++ Restorani se zatvaraju ++ Prvi premijer poziva na nacionalnu zdravstvenu nuždu

Na slici su kancelarka Angela Merkel (66, CDU) i gradonačelnik Berlina Michael Müller (55, SPD) na sastanku s premijerom.  Merkelove riječi dobrodošlice bile su prema BILD-Informati
Na slici su kancelarka Angela Merkel (66, CDU) i gradonačelnik Berlina Michael Müller (55, SPD) na sastanku s premijerom. Prema informacijama BILD-a, Merkelove riječi dobrodošlice bile su: „Moramo probiti val zaraze. Moramo odmah djelovati! “Fotografija: Handout / Getty Images

Kancelarka Angela Merkel (CDU) i premijeri dogovorili su se o datumu zaključavanja: Od sljedećeg ponedjeljka, 2. novembra, primjenjivat će se nove mjere – restorani i pabovi bit će zatvoreni i postojat će stroga ograničenja za kontakt.

BILD je saznao: Od ponedjeljka je dozvoljeno samo ljudima iz dva domaćinstva da se sastaju na otvorenom. Broj je ograničen na najviše deset osoba.

Pored toga, od stanovništva se traži da se suzdrži od „nepotrebnih“ privatnih putovanja. Ovo se odnosi i na posjete rodbine.

Iako se restorani i pubovi moraju zatvoriti za posjetitelje, oni smiju nuditi hranu, poput proljetne brave, za konzumaciju kod kuće. Kantinama treba omogućiti da ostanu otvorene.

Odmah na početku konferencije o zamjeni, ministar financija Olaf Scholz (SPD) najavio je: Savezna vlada ponovo seže duboko u poreznu vreću kako bi ublažila posljedice zaključavanja za kompanije.

Prema informacijama BILD-a, vlada želi zamijeniti prihod od poreznih prihoda za kompanije koje se sada zatvaraju u drugoj blokadi.

Scholz je rekao: “U situaciji smo u kojoj se može brzo dogoditi da uskoro više nećemo moći kontrolirati situaciju.”

Scholzov prijedlog: Mala preduzeća trebala bi dobiti do 75 posto svoje prodaje u odnosu na isti mjesec prošle godine, veća poduzeća do 70 posto. Ne bi trebalo postojati posebne obaveze za pružanje dokaza. Cijena: 7 do 10 milijardi eura za mjesec dana zaključavanja.

ORIGINAL VIJEST: https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/corona-lockdown-live-ticker-begleitet-gipfel-der-ministerpraesidenten-73631102.bild.html

Komentariši

Written by Asko Begic

ZVIJEZDE IZ SEHARE – BORA DRLJAČA: Krajišnik sam ja

Zvao policiju jer mu je sestra iz auta sklonila magnet podrške Trampu