in

KĆERKE NATAŠE, DUŠICE, ČOLE I HARISA NA METI SAJBER KRIMINALA: Sve informacije o njima dostupne

Slatka-Tajna.Eu

Maloljetne kćerke Nataše Bekvalac, Zdravka Čolića, Harisa Džinovića i Dušice Jakovljević našle su se, kako prenose  mediji, na udaru sajber kriminala, zbog čega su ove poznate ličnosti odmah reagovale. Kako “Srpski telegraf” piše, nepoznata osoba otvorila je profil gde je svakodnevno objavljivala fotografije maloletne djece poznatih ličnosti, uz opis gde izlaze, koju školu pohađaju, s kim se druže i, što je najgore, gdje stanuju.Prva na meti našla se kćerka  Dušice Jakovljević, uz čiju je fotografiju objelodanjeno u koju školu ide i gdje živi, što je voditeljku šokiralo.

– Kćerka mi je pokazala šta su objavili! Prvo sam pomislila da je profil privatan i da je napravio neko iz njihovog društva kao zajednički. Šokirala sam se kada sam vidjela da je nekom palo na pamet da krade slike maloljetnog djeteta i kači na javni profil, uz opis kretanja i mjesta stanovanja. Bukvalno je napravljen tutorijal kako da se dođe do mog djeteta. Reagovala sam odmah, poslala sam im poruku, nakon čega su uklonili profil. Kćerka mi je rekla da se radi o djeci. Kolektivna nezainteresovanost za ovakve stvari može nekog jako skupo da košta, moje dijete, ali i svu ostalu djecu. Nismo svesni koliko su Instagram i društvene mreže plodno tlo za kriminalne veze i radnje. Ti koji su to objavili nesvesno sebe dovode u situaciju da budu saučesnici nekog, daleko bilo, kriminalnog djela- kaže Dušica.

– Reagovali smo odmah, čim smo dobili informaciju da je fotografija objavljena, u pitanju su klinci, ugasili su stranicu. Nećemo ih krivično goniti – poručila je Bekvalčeva preko PR-a Tatjane Mrkić.Melina Džinović nije željela da komentariše novonastalu situaciju, kao ni Zdravko Čolić.

(Express/ Telegraf)

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Dodik, Cvijanovićeva i Radojičić sa svjetskim prvacima u basketu

Žrtve ratnog silovanja pravdu dobile u SAD-u, odštetu čekaju od Srbije i BiH