in

80 posto zaraženih je u radno aktivnoj populaciji

Slatka-Tajna.Eu

S današnjim danom na snagu stupa novi paket mjera zaštite od koronavirusa, rekla je u emisiji Dobro jutro, Hrvatska, prim. dr. sc. Marija Bubaš, pomoćnica ravnatelja HZJZ.

➡️ Zagrebačka Arena, bolnica za COVID pacijente

Primarno smanjujemo dopušteni broj osoba koje će biti prisutne na raznim okupljanjima. Bilo koja okupljanja veća od 50 osoba neće biti moguća, svadbe i posljednji ispraćaji 30 osoba, a sva druga privatna okupljanja 15 osoba, naglasila je Marija Bubaš i dodala kako se iz ovoga izuzimaju kazališta i kina te vjerska okupljanja.

Istaknula je kako su mjere na snazi idućih 14 dana, a možda i dulje. Lokalni stožeri mogu uvesti još neke mjere.

Zagrebačka Arena je sprema za eventualni prihvat oboljelih.

– Postavljeno je 270 kreveta, a u planu je još 150 kreveta, naglasio je Mladen Vinković, načelnik Državne intervencijske postrojbe Civilne zaštite i dodao kako će na drugom katu biti medicinsko osoblje kojem će također biti napravljeni smještajni kapaciteti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Rekao je kako Arena može primiti 800 kreveta, ako će to biti potrebno.
Bubaš je istaknula da će u Areni biti smješteni lakši slučajevi bolesti, ali kako se nada da nam taj kapacitet neće trebati.

– Moram spomenuti glede novih mjera, da se potiče rad od kuće, zato što je distribucija bolesti takva da 80 posto zaraženih je u radno aktivnoj populaciji, rekla je.

Naglasila je kako bi se u ovim danima na grobljima trebale nositi maske zbog velikog broja ljudi, ali je apelirala da se to izbjegava pogotovo za kronične bolesnike.

– Ako je osoba bila u kontaktu s oboljelim treba biti odgovorna, ostati kod kuće i kontaktirati obiteljskog liječnika. Naglašavam da osobe koje su bile testirane ostanu kod kuće dok ne dobiju rezultate testiranja, a to je 48 sati naglasila je i dodala da se prostori u kojima se provodi moraju što češće provjetravaju.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NIJE SE JOŠ NI RAZVELA: Milijana nakon Milojka opet u vezi sa penzionerom

Karleuša u emisiji sa ogromnom rupom na haljini: Pukla mi je zbog pozamašne pozadine!