in

Bugatti u srijedu predstavlja novi model

Slatka-Tajna.Eu
Francuski proizvođač hiperautomobila je iznimno tajnovit kada je riječ o skidanju vela s novog modela automobila. Jedini službeni prikaz je onaj stražnjeg dijela, gdje možemo vidjeti LED trake u „X“ formi, što je svjetlosni potpis drugačiji u odnosu na Chironov ili njegovih derivata kao što je Divo.

Drugi „teaser“ je poslan medijima danas, a otrkiva još manje, jer je riječ o frazi „Što ako…?“, nakon brojeva „0,67“. Nema oznake marke ili nečega što bi moglo sugerirati o čemu se radi, pišu Vrelegume.

Međutim, sasvim bi moglo biti vjerodostojno da bi ova brojka mogla predstavljati odnos snage i težine (kW/kg), što znači da bi automobil od 2.000 kilograma trebao raspolagati s 1.340 kW, što je oko 1.820 konjskih snaga. Korištenje kilovata kao mjerne jedinice bi također moglo sugerirati da se radi o čisto električnom modelu.

Ono što je interesantno je da ove brojke nisu predaleko od „kralja“ u segmentu, Rimca C Two, električnog hiperautomobila s 1.915 konja. Iako je ovaj model predstavljen 2018., prve isporuke kupcima neće početi prije početka sljedeće godine.

Povezivanje s Rimcem je važno, jer izvještaji iz Njemačke prošlog mjeseca sugeriraju da Volkswagen grupa razmatra prodaju Bugattija Rimac Automobilima, povećavši Porscheov udjel u hrvatskoj kompaniji s 15,5 na 49 posto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ipak, špekulira se da bi novi Bugatti mogao biti prvi električni model kompanije, koji bi kao osnovu koristio Rimčev pogonski sklop. Još jedna teorija kaže da bi se moglo raditi o primjerku rezerviranom za trkačku stazu, s dizajnom inspiriranim Vision Le Mans studijom, koja koristi „stari dobri“ 8,0-litarski W16.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Da li ste znali da Federacija BiH ima Zakon o mladima?

Adna Hajdarević i Merjem Nuhić: U modi nema pravila