in

VLADA KS-a POTVRDILA: Otvara se izolatorij u Željezničkom školskom centru

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2020/10/na-kcus-u-vise-nema-mjesta-otvara-se-izolatorij-u-zeljeznic.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2020/10/na-kcus-u-vise-nema-mjesta-otvara-se-izolatorij-u-zeljeznic.jpg”,”caption”:”Foto: Arhiv”,”bg”:”424330″}]

“Novi izolatorij moći će primiti između 300 do 400 pacijenata. Međutim za početak će imati 100 kreveta. Uglavnom će tu biti smješteni pacijenti s lakšom zdravstvenom slikom”, kazao je Kapidžić.

Kako je rečeno, centar će u u početku moći primiti blizu 100 pacijenata, a kapacitet će proširivati u skladu s potrebama, te će se raditi na tome da se primaju i pacijenti sa srednje teškom kliničkom sliku.

Ti pacijenti će biti pod nadzorom uposlenika iz domova zdravlja, prenosi “Dnevni avaz”..

Osim toga, za teže oboljele pacijente će biti osigurano još 30 kreveta u Općoj bolnici pored nešto više od 90 kreveta koji se nalaze u izolatoriju na Podhrastovima, odlučeno je na sjednici.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vlada će već u ponedjeljak tražiti od KCUS-a i Opće bolnice da se izjasne koje prostore u ovim ustanovama je moguće pretvoriti u izolatorije, bez ugrožavanja drugih pacijenata.

“Trenutno je na Podhrastovima 96 pacijenata, znači već su četiri osobe u hodnicima. Zbog toga će već danas biti dostupno 30 novih ležajeva u okviru Opće bolnice”, rekao je Kapidžić.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Cedevita u boljoj formi, ali idemo na pobedu

Evropska tržišta blago porasla na kraju sedmice