in

Održan plivački miting “(Re)start 2020”

Slatka-Tajna.Eu

Inkluzivni plivački miting “(Re)start 2020” održan je danas na Olimpijskom bazenu Otoka u Sarajevu u organizaciji Plivačkog kluba Spid i Plivačkog kluba Sport time.

Simboličan naziv takmičenja najavio je novi početak za bh. plivanje, koje je kao i ostali sportovi zaustavljeno početkom godine zbog virusa korona. Poštujući sve stroge epidemiološke mjere i uz saglasnost nadležnih institucija Kantona Sarajevo organizatori su ograničen broj učesnika podijelili u više grupa, a iako u specifičnim uslovima vrhunski rezultati nisu izostali. Po broju osvojenih medalja najbolja je bila ekipa Sport time sa ukupno 56. Drugo mjesto u ukupnom poretku zauzeli su plivači GKVS Sarajevo 40, ispred Šarka sa 22 odličja.

“Iako je ovo prvo takmičenje nakon više od pola godine neki rezultati dokazuju da su takmičari u minulom periodu i u teškim uslovima vrijedno održavali formu. Dokaz tome između ostalog su dva državna kadetska rekorda Iman Avdić na 100 metara slobodno i 200 mješovito. Izdvaja se i novi rekord najboljeg paraplivača Bosne i Hercegovine Nermina Memića u apsolutnoj kategoriji na 100 delfin, te Ajdina Karišika na 100 slobodno”, rekao je Evelin Avdić, trener Sport time.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pokrovitelj mitinga bilo je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo na čelu sa ministrom Kenanom Alikadićem.

“Dugujemo veliku zahvalnost resornom ministarstvu i ministru Kenanu Alikadiću bez čije podrške ne bi smo mogli realizovati jedan ovako zahtjevan događaj. Veliku podršku imali smo i od Olimpijskog bazena Otoka, te kompanije Bh. telecom zahvaljujući kojoj smo uspjeli održati prvo plivačko takmičenje u BiH od početka pandemije. Maksimalno su poštovane sve propisane mjere, bazen je bio potpuno zatvoren za sve osim za učesnike mitinga koji su na plivalište ulazili u manjim grupama. Ovo je pobjeda svih ljubitelja plivanja, ovo je pobjeda inkluzije”, poručio je Amel Kapo, selektor paraplivačke reprezentacije BiH i trener Spida.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ALEKSANDRA MATRIX: Nikome ne bih učinila ništa loše radi svoje koristi

Stožer će pripremiti nove mjere