in

Ministar Marić o rebalansu proračuna, plaćama, mirovinama i lockdownu

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 2 sata

Koronavirus nam zadaje muke na svim područjima, o zdravstvenom da i ne govorimo, a i gospodarski će nas skupo stajati. Do kraja godine čak 28 milijardi kuna. 

Ministar financija Zdravko Marić u petak je rekao da će država izmiriti sve svoje obveze prema veledrogerijama, ali i kako treba raditi na tome da zdravstveni sustav ne generira 220 milijuna kuna obveza na mjesec.

➡️  Prijeti li nam nestašica lijekova?

Dodao je kako će rebalans proračuna donijeti veći manevarski prostor za izdašnije plaćanje dugova i obveza ‘koje država ne negira i koji se odnose na isporučenu robu’.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Otkrio je to ministar financija Zdravko Marić i rekao da bez obzira na to isplate mirovina i plaća ‘nisu i neće biti upitne’. Odgovorio je i na pitanje može li Hrvatska izdržati još jedno zatvaranje.

– Apsolutno poštujem i vjerujem Stožeru i epidemiološko-zdravstvenoj struci, ali su i oni svjesni da moramo pronaći optimalan balans između održavanja i unapređivanja epidemiološke slike, a s druge strane biti svjesni koje su reperkusije na gospodarstvo, ističe Zdravko Marić, potpredsjednik Vlade i ministar financija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Džeko ušao sa klupe i pokrenuo preokret Rome

Mastercard razvija tehnologiju koja olakšava svakodnevni život korisnika