in

Objavljen javni poziv za dodjelu pomoći turističko-ugostiteljskom sektoru FBiH

Slatka-Tajna.Eu

Federalno ministarstvo okoliša i turizma na osnovu Uredbe o interventnim mjerama za podršku ugroženim sektorima privrede FBiH u okolnostima pandemije COVID-19, raspisalo je javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu finansijske pomoći od 30 miliona KM ugroženim poslovnim subjektima iz turističko-ugostiteljskog sektora.

Pravo učešća imaju hoteli, turističke agencije, turoperatori i turistički vodiči, a otvoren je 21 dan od dana objave. Svi zainteresirani ovaj poziv mogu preuzeti na internet stranici Federalnog ministarstva okoliša i turizma.

Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo kazala je da je vrlo radosna zbog činjenice da je njen višemjesečni angažman i rad na pomoći turističkom sektoru urodio konkretnom pomoći.

– Zahvalna sam i kolegama u Vladi FBiH koji su me podržali kada sam zatražila da se pomogne turizmu, kao i predstavnicima turističkih privrednika koji su imali strpljenja. Gotovo cijelo ljeto bila sam angažirana na iznalaženju načina na koji trebamo pomoći radnicima u turizmu. Turistički privrednici zadovoljni su iznosom pomoći koja će većini značiti da neće morati zatvarati firme i otpuštati radnike. Pandemija će ostaviti negativne posljedice i moramo se svi zajedno boriti za svako radno mjesto – rekla je Đapo.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Fokus protiv kažnjavanja urednika medija zbog komentara čitatelja

Prednosti integralnog hljeba