in

Netflix s osjetno manje novih pretplatnika u trećem tromjesečju

Slatka-Tajna.Eu
U tromjesečnom razdoblju zaključno s septembrom, kompanija je neto povećala broj pretplatnika za 2,2 miliona. Očekivali su da će ih povećati za 2,5 miliona. U drugom tromjesečju, u jeku prvog vala pandemije, njihov je broj neto porastao za rekordan 10,1 milion.

Ukupno su u razdoblju od januara do septembra neto imali 28,1 milion novih pretplatnika, više nego u cijeloj 2019.godini, navodi se u izvještaju, objavljenom u utorak.

U posljednja tri ovogodišnja mjeseca predviđaju neto šest miliona novih pretplatnika diljem svijeta. Netflix je upozorio investitore da će nagli rast broja novih pretplata splasnuti u drugoj polovini godine ako se ukinu ograničenja zbog covida 19.

Prihodi su im u trećem tromjesečju poskočili 22,7 posto, na 6,44 milijarde dolara. Neto dobit uvećana je 18,8 posto, na 790 miliona dolara. Tokom tromjesečja Netflix je ponudio “Emily u Parizu”, “Enols Holmes” i “Vrag sveg vremena”. Pionir streaminga videozapisa pokušava pridobiti nove gledaoce i uspješno se nositi s konkurencijom u pandemiji koja je gledaoce potaknula da zabavu potraže na internetu, budući da su bili prisiljeni ostati kod kuće, kina su bila zatvorena, a sportska takmičenja otkazana.

Proteklih mjeseci takmičenja su u glavnim sportovima obnovljena, a Netflixova konkurencija, uključujući AT&T-ov HBO Max i Peacockov Comcast, ponudila je publici nove mogućnosti.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Natjecanje za vrijeme i angažman potrošača i dalje je vrlo živo”, konstatiraju u Netflixu.

“Pažnju potrošača nastoje privući linearna televizija i druge velike kategorije zabave, poput igrica i sadržaja koje na YouTubeu i TikToku kreiraju sami korisici, i svi su oni značajan razlog što se više vremena provodi pred ekranom. Naš je udio u ukupnom vremenu posvećenom sadržajima na ekranu i dalje prično malen””, ističu u Netflixu.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MIĆO MIĆIĆ NA TRIBINI IZVUKAO ‘DEBLJI KRAJ’: Hvatanje za prsa i psovke pretvorile su se u PRAVU TUČU!

Pogledajte kako je izgledala Kristina Mandarina u srednjoj školi