in

Uhićen zbog prijetnji premijeru i ilegalnog oružja

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 63-godišnjim hrvatskim državljaninom sa šireg područja Kutine zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo “Prijetnja” na štetu predsjednika Vlade RH te kazneno djelo “Nedopušteno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da je 63-godišnjak, nakon višestrukog pokušaja teškog ubojstva s elementima terorizma na Trgu svetog Marka u Zagrebu, u najmanje dva navrata, različitim osobama izjavljivao kako, sada pokojni, Danijel Bezuk nije imao za cilj ubiti policajce, već da vjeruje da bi, da ga je vidio, usmrtio predsjednika Vlade.

Pored navedenog, za čin pokušaja teškog ubojstva je naveo da je pokojni to trebao prepustiti njemu i svom ocu, a za sebe je naveo kako on osobno o tome mašta.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, temeljem naloga nadležnog suda, policija je obavila pretrage doma, drugih prostorija i vozila te je pronađeno više komada vatrenog oružja, streljiva i eksplozivnih tvari koje je oduzeto.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 63-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke, a policija je protiv njega podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Policija u Zagrebu dovršila kriminalističko istraživanje nad muškarcem koji je uputio ozbiljne prijetnje za život predsjedniku Vlade

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo „Prijetnja“ na štetu predsjednika Vlade.
Naime, izvide je zagrebačka policija započela temeljem dostupne informacije o ozbiljnoj prijetnji objavljenoj na društvenoj mreži te je trebalo potvrditi sumnju i provesti kriminalističko istraživanje kako bi se otkrila pozadina profila na društvenoj mreži.
Prijetnja na društvenoj mreži objavljena je 14. listopada u ranim jutarnjim satima oko 5.35 s ciljem da se ozbiljno uznemiri i zastraši osoba kojoj je upućena.
Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 48-godišnjak putem svog mobilnog uređaja pristupio svom profilu na društvenoj mreži te na taj način objavio tekst kojim je iskazao prijetnju usmrćivanjem. Naime, pretragom njegova mobitela policijski su službenici pronašli spornu objavu i na taj način potvrdili sumnju.
Zagrebački su ga policajci uhitili, proveli kriminalističko istraživanje i predali ga pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetniku.

Danijel Bezuk, koji je u napadu na zgradu Vlade teško ranio policajca, na svom je računalu dulje vrijeme pregledavao različite informacije vezane uz predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i predsjednika Republike Zorana Milanovića.

Naime, policija je pronašla fotografije i tekstove o uredima Vlade i predsjednika, lokacijama tih objekata, rutama kojima se do njih dolazi te aktivnostima premijera i predsjednika. Premijer Plenković je prije nekoliko dana napad okarakterizirao kao teroristički čin.


Report

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Roko pajser,Sokacima stare Podgorice( 2.dio)

EU finansira obuku mladih bh. državnih službenika