Categories: Estrada

Nikolinina “Tišina” odjeknut će muzičkom scenom

Mlada umjetnica Nikolina Vujić nastavlja koračati autentičnim muzičkim pravcem po kojem je prepoznatljiva na bh. i regionalnoj muzičkoj sceni. Predstavlja vam numeru i spot za pjesmu “Tišina”. Pjesma simboličnog naziva otjelovila je sadržajem i formom jedno lično putovanje, introspekciju, shvatanje i prihvatanje životnog puta, te činjenicu da smo mi ti koji u svakom trenutku donosimo odluke i preuzimamo odgovornosti.

Svako od vas živi na način koji misli da je ispravan i najbolji, no isto tako mnogi ljudi svoj život ne provedu kao kompletna bića, već se vode isključivo psihom. Na temelju neke reakcije usmjeravate svoje postupke, a oni kreiraju vaš život.

U momentima kada sam pisala tekst za ovu pjesmu, mnogo sam razmišljala o tome šta nas sprečava da ostvarimo svoje želje ili snove, jesu li to drugi ljudi, okolnosti ili mi sami. Kroz tekst pjesme sam željela svakom slušaocu ponuditi prostor i slobodu da na svoj sopstveni način interpretira pjesmu – ističe Nikolina.

Tekst za numeru pisala je sama, a zajedno s Edvinom Hadžićem stvorila je muziku.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







Za samu muziku zaslužni smo Edvin Hadžić i ja, ali je pjesmu na svoj način kroz pametan aranžman oživio Edvin, koji je također u pjesmi odsvirao bass gitaru i synth. Na pjesmi je učestvovao i naš dugogodišnji kolega Dino Šukalo, koji je odsvirao električnu gitaru, a za tekst, lead vokal i back vokale zaslužna sam ja.

Nikolina je svojoj novoj numeri poklonila i vizuelni pečat. U spotu se isprepliću kadrovi koji prikazuju priču upoznavanja, prihvatanja i prepuštanja koje na kraju rezultira radošću.

Prirodnost i iskrenost su bila dva vrlo važna segmenta za mene, te smo se zbog toga odlučili na minimalizam. Video je danas upravo onakav kakvim sam ga i zamišljala, a dodatno ga je usavršio Irfan Avdić koji je radio postprodukciju. Vrlo sam sretna jer je čitav proces snimanja videa tekao prema planu i nije bilo nikakvih poteškoća. A za to je od samog početka bio zaslužan i producent spota Benjamin Čengić, koji mi je pomogao da okupim ljude koji su prije svega profesionalci i koji su prepoznali moje ideje, oblikovali ih i ponudili nesebično svoju kreativnost, trud i ljubav – za portal Hayat Produkcije izjavila je Nikolina.

Pjesmu premijerno možete poslušati na muzičkom kanalu Hayat Produkcije.

Redakcija

Recent Posts

Spasioci nakon pet dana otkopali tijelo nastradalog rudara tuzlanskog rudnika Kreka

Pripadnici čete za spašavanje su 7. maja, oko 17.00 sati, došli do tijela tragično nastradalog…

33 minute ago

ANA NIKOLIĆ PRIZNALA VEZU SA RALETOM

Nakon što je Kurir prvi pisao o haosu i neredu u stanu Gorana Ratkovića Raleta…

34 minute ago

Italijan pobjednik četvrte etape utrke Giro d‘Italia

Talijanski biciklist Đžonatan Milan, član ekipe Lidl Trek, pobjednik je četvrte etape utrke Giro d‘Italija,…

43 minute ago

Kineski predsjednik doputovao u drugi posjet Srbiji u osam godina

Kineski predsjednik doputovao u SrbijuFoto: Marko Djurica / REUTERSKineski šef države Xi Jinping započeo je…

3 sata ago

Borusija prvi finalista Lige šampiona

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda prvi su finalisti aktuelne sezone UEFA Lige šampiona. „Milioneri“ su na…

3 sata ago

Turistička zajednica KS promoviše turističke potencijale na sajmu ATM Dubai

“Tržište zemalja Zaljeva prepoznajemo kao jedno od prioritetnih kada je u pitanju Kanton Sarajevo, s…

3 sata ago