in

Amir Kazić Leo u najljepšim godinama: Danas slavi 55. rođendan

Slatka-Tajna.Eu

Amir Kazić, poznatiji kao Leo, rođen je na današnji dan 1965. godine u znaku Vage. Još u ranoj mladosti stekao je svoja prva muzička iskustva kao član kulturno-umjetničkog društva “Grmeč”. Već u srednjoj školi počinje se oziljno baviti muzikom. Nedugo zatim na hrvatskoj “Dori” 1996. godine, Leo ne ostavlja ravnodušnim ni publiku ni muzičke kritičare svojom izvandrednom izvedbom numere “Do posljednjeg daha”. Bilo je jasno da je pred njim zlatna karijera.

U našoj zemlji medijsku popularnost Leo dobija već 1997. godine kada je bio proglašen pjevačem godine. U januaru 1998. godine osvaja međunarodnu nagradu “Zlatna ruža mira” za najbolji audio materijal. Krajem naredne godine Leo izdaje album na kojem su se našli hitovi “Ostala si uvijek ista” i duet sa Severinom “Kreni”. Ove numere našle su svoje mjesto na medijskim top-listama i zadržale se tamo dugo.

Uspjehe je nizao iz godine u godinu, te osvajao brojne nagrade. Njegova sfera interesovanja nije samo pjevanje te se, pored uspješne pjevačke karijere, okušao i u pisanju muzike i tekstova za mnoge estradne umjetnike. I na tom polju postigao je uspjeh, a njegove pjesme otpjevali su umjetnici raznih muzičkih usmjerenja poput Zlatka Pejakovića, Maje Šuput, grupe “Feminem” i brojnih drugih.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










I tokom karantina bio je vrijedan, te je iz kuće ponovo snimio duet “Kreni” s hrvatskom pjevačicom Severinom, kao i obradu svoje pjesme “Ljubav nova” koju je tom prilikom otpjevao s Ilmom Karahmet.

Da Leo stvara samo hitove, svjedoči uspjeh njegove najnovije numere “Dan po dan” koja je izazvala lavinu pozitivnih komentara, te se pronašla na play-listama brojnih radiostanica. Sigurni smo da je Leo rođen pod sretnom zvijezdom, a na njegov dan ekipa Hayat Produkcije upućuje mu najljepše želje.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

VAR riješio Mersisajd derbi, remi Evertona i Liverpula

DETALJ KOJI JE SVIMA PROMAKAO: Milica Todorović operisala nos