in

Počela izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom travom u Bijeljini

Slatka-Tajna.Eu

U cilju unapređenja infrastrukture za razvoj omladinskog fudbala, danas je na Gradskom stadionu u Bijeljini počela izgradnja pomoćnog terena sa vještačkom travom čija vrijednost iznosi oko 460.000 KM.

Fudbalski savez BiH će za i​z​gradnju terena obezbijediti finansijska sredstva u iznosu od 260.000 KM putem UEFA, dok će iz gradske kase biti izdvojeno 200.000 KM.

“Prije nekoliko godina počeli smo postepenu izgr​a​dnju kompleksa koji podrazumijeva više sportskih terena zajedno sa Gradskim stadionom. Na glavnom i pomoćnom terenu smo uradili drenažu, a od Fudbalskog saveza BiH smo dobili vještačku travu za glavni teren. Grad je iz kreditnih sredstava fina​n​sirao izgradnju reflektora, čija vrijednost je iznosila 900.000 KM, dok su sijalice, u vrijednosti oko 300.000 KM, donacija FSBiH”, podsjetio je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, nakon obilaska radova.

On je istakao da je cilj Gradske uprave izgradnja još dva pomoćna terena i istočne tribine sa savremenim svlačionicama na Gradskom stadionu.

“Ove projekte namjeravamo da kandidujemo kod FSBiH i Evropske kuće fudbala, kako bi fina​n​sijski podržali njihovu realizaciju. Izgradnjom istočne tribine sa svlačionicama, Bijeljina će dobiti evropski st​a​dion koji ispunjava uslove za igranje međunarodnih utakmica. Time ćemo kompletirati izgradnju stadiona koji će imati poseban dio za domaće i gostujuće navijače”, pojasnio je Mićić.

Sa nešto više od dva miliona KM budžetskih sredstava godišnje, Bijeljina je grad koji procentualno najviše u BiH izdvaja za sport.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Mi smo se opredijelili da pomognemo mladim ljudima kako bi imali uslove da se bave sportom i zbog toga svaki sportski klub iz budžeta dobije od 1.000 do 350.000 KM, koliko dobija FK ‘Radnik'”, istakao je Mićić.

Zoran Sofrenić, član stručnog štaba FK “Radnik”, naglasio je da “Radnik” koji igra u Premijer ligi BiH u proteklih pet godina bilježi dobre rezultate, a da je najveći uspjeh ovog bijeljinskog kluba izlazak na evropsku fudbalsku scenu u dva navrata.

“Problem većini klubova u BiH je nedostatak odgovarajuće infrastrukture. Grad Bijeljina je aplicirao za projekat izgradnje terena sa vještačkom travom, a uskoro će početi izgradnja istočne tribine što će biti od izuzetnog značaja za sve igrače, a naročito mladu selekciju”, ocijenio je Sofrenić.

Drago Stajić, direktor kompanije „DiS“ koja je izvođač radova na izgradnji pomoćnog terena, najavio je završetak radova u narednih 60 dana.

“Danas su počeli pripremni radovi, koji podrazumijevaju skidanje sloja humusa na 7.500 kvadrata površine u dubinu od 35 centimetara. Nakon toga, izvršićemo drenažu terena, posipanje šljunkom i postavljanje ivičnjaka oko staze”, pojasnio je Stajić.


Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Banka mu nije dala kredit, on je kupio nakon 18 godina

ZADOVOLJNA NOVIM LICEM: Kristina Mandarina ne krije estetske zahvate