in

Gajićeva i Junuzović pobjednici Međunarodne trke u Prnjavoru

Slatka-Tajna.Eu

Jelena Gajić iz Atletskog kluba “Prnjavor” i Osman Junuzović iz Atletskog kluba “Doboj-Istok” pobjednici su 21. Međunarodne ulične trke održane danas u Prnjavoru.

U glavnoj trci drugo mjesto kod muškaraca pripalo je Stefanu Ćukoviću iz Atletskog kluba “Sarajevo”, a treće Belminu Mrkanoviću članu kluba “Doboj-Istok”, dok je kod žena drugo mjesto zauzela Slađana Stamenković iz “Crvene zvezde” iz Beograda, a treće Lusia Kimani iz Banjaluke.

Junuzović je u izjavi Srni rekao da mu je drago što se nakon pauze od dvije godine i to pobjedom ponovo vratio na stazu u Prnjavoru.

“Od samog početka sam uspio da nametnem težak ritam, ali koji meni odgovara i do kraja trke zadržati prednost” , rekao je Junuzović.

Prnjavorčanka Jelena Gajić kaže da su trka i konkurencija bili dobri, a staza izuzetno zahtjevna.

“Bilo je teško nadati se pobjedi, ali uprkos svemu uspjela sam po prvi put da se domognem pobjede u seniorskoj konkurenciji. Velika je privilegija, čast i zadovoljstvo biti prvi u svom gradu, posebno u disciplini u kojoj inače ne nastupam”, rekla je Gajićeva Srni.

Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru prisustvovao je i predsjednik Atletskog saveza Republike Srpske Duško Ivičić koji je organizatoru trke Atletskom klubu “Prnjavor” uputio riječi zahvalnosti na uspješno realizovanoj sportskoj manifestaciji.

“U vrijeme pandemije kada imamo mnoga ograničenja veliko je zadovoljstvo kada se atletska takmičenja realizuju. Zahvaljujemo Željku Petroviću i njegovom timu što su smogli snage da po 21. put organizuju trku”, rekao je Ivičić.

I načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš, kao generalni pokrovitelj ulične trke, uputio je čestitke Atletskom klubu “Prnjavor” koji je uprkos poteškoćama zbog virusa korona i nakon sedam mjeseci odgađanja uspio organizovati sportski događaj koji svake godine okuplja veliki broj takmičara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Ovo je jedan od rijetkih sportskih događaja koji je organizovan u našoj opštini ove godine. Iako nije održan u martu kada je bilo planirano značaj ove manifestacije nije umanjen, posebno imajući u vidu da trka ima status pet zvjezdica Evropske atletske federacije” , rekao je Tomaš.

Predsjednik kluba “Prnjavor” Željko Petrović kaže da je zadovoljan što su uspjeli da organizuju trku u trenutnim uslovima.

“Imali smo više od 100 takmičara u glavnim trkama, a dosta djece smo imali u pratećim školskim i ciciban trkama. U sadašnjim uslovima u kojima živimo i radimo napravili smo izuzetno dobru sportsku priredbu” , rekao je Petrović.

On je izrazio zadovoljstvo i pobjedom Jelene Gajić jer, kako je podsjetio, u proteklih 10 godina niko od atletičara iz Prnjavora nije uspio da pobijedi u trci na 5.000 metara.

Na 21. Međunarodnoj uličnoj trci u Prnjavoru učestvovali su atletičari iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore i BiH.

Glavnim trkama prethodila su takmičenja učenika osnovnih škola od prvog do devetog razreda, srednjih škola, cicibana i veterana. Sve trke su održane uz poštovanje propisanih mjera Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske.

Glavni sponzor trke je preduzeće “Komerc mali” iz Prnjavora. 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Hrvatski glumac se zbog maske potukao u tramvaju – Virus korona

RIALDA IMALA AFERU SA ALEKSANDROM MILUTINOVIĆ?: Priču plasirao bivši muž