Categories: Biznis

BH Telecom donirao automobil Udruženju invalidnih i bolesnih osoba Blažuj

BH Telecom je kompanija koja je i ove godine, kao i svih prethodnih, dokazala da uspješno radi dobre i pozitivne priče u bh. društvu, a brojnim humanim aktivnostima pokazuje onima kojima je podrška potrebna da nisu sami.

Jedno od takvih je Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj koji su za projekt simboličnog naziva „Podrži život“ ove godine dobili donaciju BH Telecoma.

Udruženje invalidnih i bolesnih osoba Blažuj osnovano je kako bi pružalo podršku, ne samo invalidnim i bolesnim osobama, već i svima kojima je potrebna pomoć i to uz podršku dobrih i humanih ljudi. Radi na poboljšanju kvaliteta života djece sa poteškoćama u razvoju, odraslih osoba sa invaliditetom i njihovih porodica, a cilj je omogućiti osobama sa invaliditetom lakše prihvatanje i integraciju u društvu. Korisnici su osobe različite životne dobi sa hroničnim bolestima, mentalnom retardacijom i osobe sa autizmom.

Kako ističu iz Udruženja, ovo nije prva donacija koju su dobili od BH Telecoma, a zahvaljujući ovogodišnjoj donaciji Udruženje je nabavilo novi automobil koji im je bio potreban.

„Ovo vozilo će nam koristiti najviše na terenu, našem mobilnom timu. Imamo puno starijih i nemoćnih koje obilazimo, a u sklopu naših posjeta odnesemo im i obroke. Mi imamo još jedno vozilo koje je namjenjeno upravo za invalide, ali ono nije bilo dovoljno za sve potrebe. Tako da nam je ova donacija došla u pravo vrijeme. Automobil nam je zaista bio prijeko potreban”, kaže Almir Išerić, predsjednik Udruženja invalidnih i bolesnih osoba Blažuj.

Automobil će služiti za sve potrebe prijevoza u ovom udruženju, a jedan od članova Udruženja, Adnan Dervišević, izrazio je želju da se na poseban način zahvali BH Telecomu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







„Ja se zahvaljujem BH Telecomu u svoje lično ime na ovoj prijekoj potrebi, automobilu, koji će nam u budućnosti služiti za mobilnost rada našeg Udruženja. Naši članovi nisu baš u mogućnosti da imaju osobni automobil. Stoga ova donacija ide u prave ruke”, rekao je Adnan.

Na izradi projekta „Podrži život“ radili su vrijedni i kreativni članovi Udruženja i njihova sreća je bila još veća zbog uspješne realizacije. Još jednom su potvrdili da se svaki trud i rad isplate, uz poruku da fizičke karakteristike nisu razlog za život između četiri zida.

 

Redakcija

Recent Posts

Sari na pragu novog posla

Mauricio Sari je bez posla od kada je u martu napustio Lacio, ali vjerovatno će…

24 minute ago

Rezolucija o Srebrenici potrebna BiH i Srbiji, poručila u UN-u predsjednica udruženja Majki Srebrenice

"Preživjela sam genocid, ubijeno mi je 22 člana moje uže familije. Među njima je moj…

25 minuta ago

Rezolucija o Srebrenici potrebna BiH i Srbiji, poručila u UN-u predsjednica udruženja Majki Srebrenice

"Preživjela sam genocid, ubijeno mi je 22 člana moje uže familije. Među njima je moj…

25 minuta ago

Ove vrste voća bismo trebali jesti svake sedmice

Uz konzumiranje voća povezuje se mnogo zdravstvenih dobrobiti. Nutricionista Lon Ben-Asher izdvojio je najbolje vrste…

2 sata ago

Vijest koja je uzburkala javnost, Jelena ostala bez imovine: Otkrivamo sve detalje Karleušinog razvoda

Razvod Jelene Karleuše desi se davno a ovo su svi detalji Kada su se 2005.…

2 sata ago

Raiffeisen krediti za energetsku efikasnost

Kredit za adaptaciju/rekonstrukciju stambene jedinice uz energetsku efikasnost Kredit za kupovinu postojeće stambene jedinice sa…

2 sata ago