in

Težak poraz “zmajeva” u Poljskoj

Slatka-Tajna.Eu

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Varašavi od Poljske rezultatom 0:3 u utakmici 4. kola Lige A – Divizija A.

Bio je to drugi poraz “zmajeva” u Grupi 1 uz isto toliko remija, čime su šanse za opstanak u elitnoj divizije sveli na minimum.  

 

Bh. tim je dobro otvorio večerašnju utakmicu stvorivši nekoliko vezanih šansi u prvih 15 minuta igre preko Edina Višće, Edina Džeke, Radeta Krunića i Amira Ahmethodžića. Prelomni trenutak na susretu desio se u 15 minuti kada su domaćini ostali sa igračem više. Adis Ahmethodžić na rubu šesnaesterca je napravio prekršaj kao posljednji igrač nad Robertom Levandovskim, a sudija mu pokazao direktan crveni karton. 

 

Samo nekoliko minuta kasnije kapiten Poljaka je promašio prazan gol, nakon odličnog centaršuta s lijeve strane.

 

U 30. minuti stativa je bila saveznik “zmajeva” kada je Levandovski šutirao sa desetak metara prema golu Ibrahima Šehića. Tri minuta poslije selektor bh. tima  Dušan Bajević iz igre je izveo Miralema Pjanića, a priliku je dobio Denis Hadžikadunić. 

 

Brojčanu nadmoć Poljaci su krunisali u 40. minuti kada se Levandovski dobro snašao između nekoliko odbrandbenih fudbalera BiH i matirao nemoćnog Šehića za 1:0.

 

Do odlaska na odmor domaćini su udvostručili prednost golom Karola Linetia na asistenciju Levandovskog.

 

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Domaćini su nastavili silovito i u drugom poluvremenu, pa je već u 52. minuti Levandovski po treći put zatresao mrežu nakon što je ostao sam ispred nemoćnog Šehića.

 

Poljaci su imali potpunu terensku inicijativu i do kraja meča, ali su “zmajevi” ipak uspjeli sačuvati mrežu. 

 

Bh. tim takmičenje u Ligu nacija završava narednog mjeseca utakmicom u gostima kod Nizozemske 15. novembra i tri dana poslije kući protiv Italije.

 

U drugom večeras odigranom susretu Grupe 1 Italija i Nizozemska odigrali su rezultatom 1:1.

 

1. Poljska 4 2 1 1 5:2 7

2. Italija 4 1 3 0 3:2 6

3. Nizozemska 4 1 2 1 2:2 5

4. BiH 4 0 2 2 2:6 2


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

CDC: Vakcinu protiv kovida-19 za sada ne preporučivati djeci – Virus korona

POSTALA OVISNA O RIJALITIJIMA: Učesnica “Parova” završila u ustanovi za mentalno liječenje