in

Počast za 97 policajaca ubijenih i nestalih u obrani Vukovara 1991.

Slatka-Tajna.Eu

Autor:

  prije 6 sati

Prigodnim programom “In memoriam na 97 policajaca poginulih i nestalih u Domovinskom ratu u obrani Vukovara” održanim u utorak navečer ispred zgrade Općinskog i Županijskog suda odana je počast poginulim i nestalim policajcima u obrani toga grada.
➡️ Vukovarci se u ponedjeljak prisjećaju najbolnijeg dana u novijoj povijesti
➡️ U Vukovaru otkriveno spomen-obilježje poginulim policajcima

Kod spomen-obilježja 97 poginulih i nestalih policajaca postavljenog 2017. godine ispred zgrade vukovarskih sudova, gdje je nekad bila Policijska uprava Vukovar, upaljene su i položene svijeće zahvale za naš korak slobodni. Potom se zajedničkom molitvom molilo za vječni spomen na poginule i nestale policajce.

Među onima koji su položili upaljene svijeće podno spomen-obilježja, autora Dubravka Duića Dunje, bili su državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Irena Petrijevčanin Vuksanović, zamjenik glavnog ravnatelja policije Željko Prša, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Državna tajnica MUP-a Irena Petrijevčanin Vuksanović izjavila je novinarima da je hrvatska policija dala veliki obol u Domovinskom ratu, a najmanje što se može učiniti je zapaliti svijeću i prisjetiti se njihove žrtve.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Mi smo policajci nekako ostali po strani, iako smo prvi stali u obranu Hrvatske i bili prva naoružana formacija u obrani, rekao je predsjednik Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Ante Ljubić i istaknuo da je Vukovar branilo oko 700 policajaca od kojih je oko 180 bilo iz vukovarske policije.

– U obrani Vukovara poginulo je 87 policajaca, a kao nestali još se uvijek vodi njih deset, rekao je Ljubić.

Među 97 policajaca poginulih i nestalih 1991. godine u obrani Vukovara, 61 je iz PU vukovarsko-srijemske, 15 iz PU varaždinske, 11 iz PU međimurske, šestorica iz PU brodsko-posavske i četvorica iz Antiterorističke jedinice Lučko.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android.
Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“RODILA SAM JE ZDRAVU I PRAVU A VIDI JE SADA…” Čak i njeni najbliži nezadovoljni izoperisanim izgledom lica!

Žene širom svijeta vrelim fotkama slave dan bez grudnjaka