in

Kaldera obnovila saradnju sa Siemensom

Slatka-Tajna.Eu

U Kobatovcima kod Laktaša danas je svečano potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji i licencnoj proizvodnji srednjenaponskih postrojenja 8DJH, Simosec, NXplus između Kaldera Company i Siemensa.

Prema riječima direktora Kaldere Save Minića, ovo je veliki trenutak za tu kompaniju, ali i kompletnu privredu Republike Srpske, koja kroz saradnju sa Siemensom može dobiti mnogo.

– Ovim ugovorom potvrdili smo da ispunjavamo najsavremenija tehnološka dostignuća kada je u pitanju srednji napon na globalnim tržištima. Naša kompanija i ranije je imala ugovor sa Siemensom, ali je on zbog tehnološkoj procesa u jednom trenutku bio izgubljen, ali evo novi menadžment je uspio da se vrati saradnji o licenciranoj proizvodnji sa ovim međunarodnim gigantom. U okviru ove saradnje već smo razvili jedan proizvod, a to je blindirana trafo stanica, koja je opremljena proizvodima Siemensa – objasnio je Minić.

On je dodao da je već proizvedeno 19 blindiranih trafo stanica, a da je proizvodni kapacitat Kaldere u ovom trenutku mnogo veći od tog broja. Minić je tokom konferencije za novinare naveo da Kaldera tokom panedmije, kada su mnoge firme imale i imaju velike gubitke, nije prestajala sa radom, te je zaposlila novih 35 radnika i sada ih ima oko 150.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










– Ne kažem slučajno da je ovo veliki trenutak za nas, jer 150 porodica u RS se izdržava od kompanije koja stvara novu vrijednot i čiji proizvod će se izvoziti van naših granica – zaključio je Minić, koji je ugovor potpisao sa Slavišom Krunićem, predstavnikom kompanije Siemens za BiH

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Mađarska vlada daje obiteljima do 10.000 dolara za obnovu domova

HEM BOSANAC, HEM ON: Aleksandar Hemon dobitnik nagrade “John Dos Passos”