in

Liderka opozicije u Bjelorusiji uputila ultimatum Lukašenku

Slatka-Tajna.Eu


Liderka opozicije u Bjelorusiji Svetlana Tihanovskaja uputila je ultimatum predsjedniku Aleksandru Lukašenku, kojem je dala rok do 25. oktobra da se povuče sa vlasti, a ako se ne povuče, ona će pozvati na još veće proteste i generalni štrajk.

Opozicija u Bjelorusiji traži odlazak Lukašenka koji je na vlasti od 1994. godine, poslije predsjedničkih izbora održanih 9. avgusta.

Tihanovskaja, koja je u egizilu u Litvaniji, uputila je poruku vlastima na društvenim mrežama. Ona je Lukašenku dala rok od 13 dana da ode sa vlasti, okonča nasilno proterivanje demonstracija i oslobodi sve “političke zatvorenike”.

“Ako zahtjevi ne budu ispunjeni do 25. oktobra, cijela zemlja će mirno izaći na ulicu. A 26. oktobra će biti nacionalni štrajk svih preduzeća, svi putevi će biti blokirani, a prodaja u državnim radnjama će propasti”, rekla je ona.

Prema njenim riječima, opozicija je u nekoliko navrata rekla da je spremna na dijalog i pregovore. Međutim, razgovarati sa nekima koji su iza rešetaka ne predstavlja dijalog, rekla je Tihanovskaja aludirajući na nedavnu posjetu Lukašenka zatvoru gdje je razgovarao sa uhapšenim predstavnicima opozicije.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je u ponedeljak da će policija u Bjelorusiji koristiti “ukoliko to bude bilo neophodno” bojevu municiju da bi rasterala proteste protiv Lukašenka.

Nekoliko stotina bjeloruskih demonstranata uhapšeno je u nedjeljnu na novim protestima desetina hiljada ljudi koji traže ostavku predsjednika Belorusije.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DRŽAO SAM GA ZA RUKE DOK JE UMIRAO, POKUŠAO JE NEŠTO DA KAŽE: Drljačin sin iznio POTRESNE DETALJE, a evo ko je bio s njim do KRAJA

Sparkasse Bank i Razvojna banka FBiH kreditiraju privrednike